Ülser Tedavisi İçin Kullanılan Şifalı Bitkiler ve Kürleri

Toplumda çok sık görülen ülserin semptomlarını hafifletecek ve aynı zamanda da yaratmış olduğu tahribata onarıcı etki oluşturacak niteliklerdekibitkiler ve bu bitkiler ile hazırlanabilecek doğal kürler.

Ülser Şikayetlerine İyi Gelen Bitkiler

Ülser bitkisel tedavi

Midenin iç cephesini kaplayan zar dokusu üzerinde tahriş olma yönelimi bulunan tüm yaralanmalar ülser oluşumunu gösterir. Toplum genelinde çok sık karşılaşılan bir mide problemi olması nedeni ile insanlar mideye ve ülsere iyi gelen bitkisel tedavi yöntemlerine de oldukça yoğun şekilde ilgi gösteriyor. Mideye iyi gelen bitkilerin her biri ülser için kullanılamaz.Çünkü her ne kadar doğal ve taze olsa da bazı bitkiler, meyveler ve sebzeler içeriklerinde yer alan bir takım mineral ve vitaminler gibi bileşenleri ile ülserin mide içerisinde teşkil ettiği tahribatın daha da şiddetli olmasına neden olur. Bu yüzden böyle bir durum ile karşı karşıya kalınmaması adına mutlaka ülsere iyi gelen bitkiler olarak kullanılacak tüm bitkilerin içerikleri, faydaları ve etkileri ile ilgili olarak bilgi sahibi olunması gerekir.

Ülsere iyi gelen bitkiler çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Özellikle de başta midede olmak üzere vücudun pek çok noktasında çeşitli şikayetlerin yaşanmasına neden olan bir rahatsızlık olması nedeniyle, ülser doğrudan günlük yaşantıyı etkileyen ve fazlasıyla günlük yaşam akışından geri kalınmasına neden olabilir. Sindirim sistemi dahilinde bulunan tüm organlar üzerinde fiziki ya da fonksiyonel açıdan etkiler oluşturabilen ülserin bitkisel tedavisinin sağlanabilmesi amacı ile kullanılabilecek bitkiler arasında özellikle koyu yeşil yapraklı sebzeler ilk sırada kendisine yer alır. Temel olarak mideye iyi gelen bitkilerin özellikleri ağırlıklı şekilde mideyi sakinleştirme, kasaların gevşeyerek, daha düzgün bir çalışma yapısına sahip olmasını sağlama ve tabii mide iç cephesinde ortaya çıkan ciddi yaralanmaların etkisinin hafifletilmesi ve iyileştirilmesi yönünde etkiler teşkil eder.

Ülser tedavisi için kullanılacak bitkisel yöntemlere dair öncelikle doktor görüşünün alınması olası komplikasyonların önlenmesi açısından çok önemlidir.

Ülser Şikayetlerine Karşı Önerilen Bitkiler

Ülser

Doğru ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığının kazanılması midedeki ve oniki parmak bağırsağında meydana gelen problemlerin tedavi edilmesi açısından çok önemli bir etkiye sahiptir. Özellikle de midede ve oniki parmak bağırsağında çok sık görülen bir rahatsızlık olması sebebi ile ülser için mutlaka sebze ve meyve gibi tamamen doğal ve besleyici nitelikli besinlerin tüketilmesi gerekmektedir. Çünkü uzmanlar tarafından da uygulanan ilaç tedavilerinde ya da cerrahi operasyonlar sonrasındaki süreçte hastanın ülserin etkilerini şiddetli şekilde yeniden hissetmemesi amacı ile mutlaka uygun ve sağlıklı bir beslenme düzeninin dönüş yapması gerektiğini belirtiyor. Bu beslenme programına ilave olarak tüketilmesi ayrıca önerilen mideye iyi gelen bitki türleri bulunur.

Keten Tohumu

Midenin iç kısmındaki duvarı tümüyle çevreleyen mukoza açıcından koruyucu ve onarıcı etkilere sahip olan keten tohumu ülserin bitkisel tedavisi açısından pek çok uzman tarafından da önerilmektedir. Bu noktada doğal ve katkısız keten tohumu ile hazırlanabilen bir kür sayesinde ülserin midedeki tahribatı onarılabileceği gibi semptomları da baskılanır.

  • Keten tohumu (3 yemek kaşığı/dövülmüş ya da öğütülmüş),
  • Su (yarım litre),

Taze şekilde dövülmüş ya da öğütülmüş olan 3 yemek kaşığı keten tohumu bir kap içerisinde yarım litre su ile birleştirilir. Burada bir gece bekletildikten sonra ‘ince elek’ yardımı ile iyice süzülür. Daha sağlıklı bit tüketim içinde bu işlem sonrasında ocakta iyice kaynatılır. Kaynatıldıktan sonra gün içerisinde sık sık soğumuş bu keten tohumu tüketilmelidir.

Meyan Kökü

Günümüzde sıkça öksürük gibi temel solunum yolu sorunları için kullanılan meyan kökünün sindirim sistemi üzerinde de son derece olumlu etkileri bulunmaktadır. Özellikle de meyan kökü ile bağışıklığın güçlendirilmesi sağlanabilir. Ülserin oluşturduğu etki ile ortaya çıkan sindirim ve solunum yolları sorunlarının giderilmesinde meyan kökü tercih edilebilir. Bu noktada meyan kökünden taze şekilde hazırlanabilecek bir kür uygulanabilir.

  • Meyan kökü (yarım çay kaşığı),
  • Su (bir su bardağından biraz daha az-3/4),

Meyan kökü ince ince kıyıldıktan sonra bir kap içerisinde su ile birleştirilir. Bu şekilde üstü kapalı şekilde 10 dakika süre ile demlenir. Gün içerisinde 3 veya 5 dakika defa olacak şekilde her kullanımda ‘taze’ olarak hazırlanarak, tüketilmelidir.

Papatya Çiçeği

Midede görülen tüm problemlerin onarımı için günümüzde papatya çiçeği son derece sık kullanılmaktadır. Uzman doktor tarafından da mide görülen yanma ve ekşime gibi sorunların yok edilmesi için papatya tüketilmesi önerilir.

  • Papatya çiçeği (1 fincan),
  • Su (bir bardağın 3/4’ü),

İnce olarak kıyılan papatya çiçekleri bir fincan kadar olduktan sonra üzerine bir bardağın 3/4′ ü oranında su eklenir ve 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır. Demlenme süreci sona erdikten sonra çayın taze şekilde tüketilmesi gerekir. Gün boyunca ülser etkilerini yok edebilmek için 3 ile 4 defa kadar tüketilebilir.

Ahmet Maranki Bitkisel Ülser Tedavisi

Günümüzde bitkisel tedavi alanında dünyanın en önemli uzmanlarından birisi olan ve bu alandaki çalışmaları ile önemli başarılara imza atan Ahmet Maranki tarafından mide ve oniki parmak ülseri rahatsızlığının tedavisi ve etkilerinin yok edilmesi için kullanılabilecek bitkisel tedavi önerileri bulunur. Bu tedavi önerileri dahilinde özellikle;

  • Kantaron çayı,
  • Meyan kökü,
  • Nergis çayı,
  • Havuç,
  • Lahana,
  • Bal,
  • Patates,
  • Zeytinyağı,

tavsiye edilir. Ülser hastalarının bu besinleri düzenli olarak tüketilmesi gerekir.



Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle