Reflüye İyi Gelen Şifalı Bitkiler ve Doğal Kürler

Reflü şikayeti olanlar ve mide asidinin fazla olması nedeniyle mide suyunun sık sık ağzına gelen hastaların tüketmesi gereken şifalı bitkiler sayesinde hastalıklarından kurtulabilirler.

Reflüye İyi Gelen Bitkiler

Mide asidinin artması sonucunda hastaların yemek borusu ve midesi arasında bulunan kapakçığın esnekliğini yitirmesi sonucunda reflü meydana gelecektir. Reflü göğüs bölgesinde yanmanın olmasına neden olacak, şişkinliğin meydana geldiği ve hastanın sık sık yediklerinin ya da mide acı mide suyunun ağza geri kaçması ile hastanın hayatı olumsuz yönde etkilenecektir. Hastanın bir defa mide esnekliğini kaybetmesi sonucunda ve yediklerinin tekrardan ağza kaçması durumunda hastanın ömür boyu tüketecek olduğu gıdalara dikkat etmesi gerekmektedir. Bu sayede meydana gelecek olan semptomların sık sık oluşmasına neden olacaktır. Hastaların bu durumda tüketecek olduğu besinler reflü atağının oluşmasında etkili olacağı gibi sindirilmesi kolay olan ve mide asidi oluşmasını engellemiş olacaktır. Hastalar özellikle mide reflüsünü azaltacak olduğu unutulmamalıdır.

Adaçayı

  • 1 yemek kaşığı kurutulmuş adaçayı;
  • 1 su bardağı su.

Gastrit sonucunda tetiklenen reflünün semptomlarının oluşmasını engellemek için, midenin normal düzeyde asit salgılamasını sağlamak için adaçayı günde iki defa içilmesi faydalı olacaktır. Mide sağlığına iyi gelen adaçayının kurutularak yapraklarının öğütülmesi ile birlikte elde edilen tozdan 1 yemek kaşığı miktarında 200 gram suyun içerisine konulmasının ardından 5 dakika boyunca demlenir. Sonrasında soğur ve içilir. Midenin fazla suyunun mide kapakçığının tam olarak kapanmaması nedeniyle yukarı çıkarak ağza geri gelmesi sonucunda ortaya çıkacak olan yemek borusunda ki tahriş olma durumunu aza indirir.

Ağza gelecek olan acı ve ekşi suyun oluşmasını engelleyecektir. Mide reflüsü olan hastaların tüketecek olduğu reflüye oldukça faydalı ve iyi gelen şifalı bir bitki olmaktadır.

Meyan Kökü

  • 1 yemek kaşığı meyan kökü;
  • 300 gram su.

1 yemek kaşığı miktarında aktarlardan satın alacak olduğunuz meyan kökünü 1.5 su bardağı kaynamakta olan su içerisine koyarak 5 dakika boyunca kaynatmalı ve su demlendikten sonra içmelisiniz. Reflü hastalarının tedavisinde etkili olan ve sindirimi kolaylaştıracak doğal bir bitki olan meyan kökünün rahatlatıcı etkisi ile bilinmektedir. Özellikle de yemeklerden yarım saat sonra içilen meyan kökü çayının sindirimi kolaylaştırması ile bilinmektedir. Yemek borusunda oluşan tahribatı azaltacağı gibi aynı zamanda da solunum yollarına da iyi gelecek olması ile bilinmektedir. Reflü sonucunda meydana gelecek olan nefes problemlerini olabildiği kadar ortadan kaldıracaktır. Fakat meyan kökü çayı içilirken hastaların tansiyon ya da karaciğer hastası olmamaları gerekmektedir.

Kan inceltici özelliği bulunması nedeniyle tansiyon reflü hastasının bu bitkiyi doktorlarına danışarak tüketmeleri tavsiye edilmektedir.

Kaygan Karaağaç

  • 10 gram kaygan karaağaç iç kabuğu;
  • 200 gram su.

Kaygan karaağaç bitkisinin mide reflüsü oluşan hastaların tüketmesi durumunda hastaların reflü oluşumunu engelleyecektir. Yiyeceklerin sindirilmesinde oldukça etkili olan, iltihaplanmayı önleyerek mide yaraları sonucunda meydana gelecek ağrının azalmasında oldukça etkili olmaktadır. Kaygan karaaraağaç iç kabuğu kullanmanız ve bu kabuğun toz halinde aktarlardan satın almanız sonucunda elde edecek olduğunuz çayın oldukça sindirim sistemine iyi gelmesi ile bilinmektedir. Mide mukozasının güçlenmesinde ve korunmasında oldukça etkili olmaktadır. Mide asitlerinin oluşması durumunda bunları nötralize edeceği için mide asidinin fazla salgılanarak yemek borusundan yukarı çıkmasını engelleyecektir. Koruyucu özelliği sayesinde bu bitki mide reflüsü çeken hastalara önerilmektedir. Reflü hastasının kara ağaç bitkisi ile elde edecek olduğu çayı günde bir defa içmesi durumunda etkili olur. Fakat şeker hastalarının bu çayı içmeden önce mutlaka doktorlarına danışmaları ve doktor tarafından izin verilmesi sonucunda tüketmeleri tavsiye edilmektedir. 

Hatmi Çiçeği

  • 1 yemek kaşığı hatmi çiçeği;
  • 1 su bardağı su.

Hatmi çiçeği ile yapacak olduğunuz çay reflü ataklarının oluşmasını engelleyecek, hastanın yanma şikayetini büyük oranda azaltacaktır. Kaynamakta olan suyun içerisine atacağınız hatmi çiçeğinin 3 dakika boyunca kısık ateş üzerinde kaynatılmasının ardından soğuması için süzülmeden bırakılır. Sonrasında içerisine bir katkı maddesi koymadan içilmelidir.

Hatmi çiçeğinin içerisinde müsilaj ismi verilen bir madde bulunmaktadır. Bu madde mide mukozasının zedelenmesini ve yemek borusunda oluşan hasarın giderilmesinde etkili olacak ve mideyi fazla asit salgılanması sonucunda koruması ile bilinmektedir. Reflü neticesinde hastalarda oluşacak yanma hissinin büyük oranda azalmasını sağlar. Reflü sonucunda tahriş olan ve iltihap meydana gelen mide mukozasının hızla iyileşmesini sağlayacaktır. Özellikle de hatmi çiçeğinin köklerinde bulunan müsilaj maddesi midenin tekrardan normal asit salgılamasında etkili olur.



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Yorum ekle