Mide Üşütmesi Tedavi Yöntemi ve Bitkisel Çaylar

Soğuk algınlığı ya da bakteriler sebebi ile ortaya çıkan mide üşütmesi sonucunda ağrı ve bulantı gibi belirtilerin azalmasında etkili olacak ilaçlar, bitkisel çaylar.

Mide Üşütmesi Tedavisi

Mide Üşütmesi

Mide üşütmesinin birçok nedeni olabilir. Bunlar arasında bakteriler ve virüsler olmaktadır. Eğer mide üşütmesi bakterilerden ötürü meydana gelmesi sonucunda hastanın iyileşmesi için antibiyotik ilaçlar kullanılarak tedavi edilmesi gerekmektedir. Hastalığın antibiyotik kullanımı sonucunda mide bulantısını önleyeceği gibi aynı zamanda da ishali de önleyecektir. Mide üşütmesi gerçekleşmesi durumunda hastaların yemek yerken de zorlaşacağı bilinmektedir. Sürekli olarak kusma ortaya çıkacağı gibi aynı zamanda da sıvı kaybı yaşanmasına neden olacaktır. Mide bulantısı çok sık olacağı için hastanın kendisini zorlayarak yemek yemesi durumunda kusmasına neden olacaktır. Mide üşütmesi olması durumunda soğuk algınlığından kaynaklanıyorsa antibiyotik kullanımı fayda etmeyecektir. Hastanın neden kaynaklandığını öğrenmek için ve uygun tedaviye başlanması için doktor muayenesi olması gerekmektedir. Asla hastaların ilaç isimleri alarak doktordan izinsiz bir şekilde kullanmamaları gerekmektedir.

Hastalık boyunca kişinin su kaybı çok fazla olacaktır. Bu sebeple de gün içerisinde su alımına dikkat etmesi gerekiyor. Sıcak tavuk çorbası ve yoğurt gibi gıdalar da hastalığın iyileşmesinde faydalı olan yiyecekler arasında olmaktadır.

Mide Üşütmesi Bitkisel Tedavisi

Rahatsızlığı yaşayarak belirtilerin ortaya çıkması sonucunda şifalı bitkilerden demleyecek olduğu çayları demleyerek içmeleri önerilmektedir. Bu şifalı çaylar kişilerin mide bulantısını yatıştıracağı gibi diğer semptomlarında hızla iyileşmesini sağlayacaktır.

Nane Limon Çayı

  • 1 yemek kaşığı kurutulmuş nane
  • Yarım limon
  • 1 çay kaşığı bal
  • 2 su bardağı su

Midenin yatışmasını sağlamakta olan şifalı bitkiler arasında olmaktadır. Hastalığın süresi boyunca düzenli olarak nane limon çayının içilmesi önerilmektedir. Bulantıyı azaltacağı gibi aynı zamanda da ortaya çıkacak olan ağrınında azalmasını sağlayacaktır. Her defasında içeceğiniz zaman yeni demlemeniz önerilmektedir. Bu çay için kullanacağınız limonun taze kesilmiş olmasına dikkat edin. Hazır limon suları kullanarak çayı demlememelisiniz. Suyun içerisine limon kesilerek konulmalı ve kısık ateşte kaynaması beklenmelidir. Kaynamasının ardından nane eklenerek ağzı kapalı şekilde demini alması için beklemeli ve sonrasında süzülerek antibiyotik özelliği olan bal ilave ederek karıştırılmalı ve ılık olduğu zaman içilmelidir.

Zencefil Çayı

  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • Çeyrek limon
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 su bardağı su

Zencefil içerisinde bulunan maddeler sayesinde doğal antibiyotik özelliğine sahip olan bit bitki olarak bilinmektedir. Bulantıyı dindirme konusunda da oldukça etkili olması ile biliniyor. Çayı demleyerek içeceğiniz zaman limon koymanız da bağışıklık sisteminizin daha da güçlenmesini sağlayacaktır. Bu sayede hastalıklara karşı önlem alacak ve daha hızlı iyileşmenizi sağlar. Suyun içerisine taze kestiğiniz limon parçalarını ekleyerek kısık ateşte kaynamasının ardından ocağın altını kapatın. İçerisine zencefil ekleyin ve ağzını kapatarak demlenmesi için bekleyin. Demlenmesi ile birlikte süzerek içerisine organik bal ekleyin ve karıştırarak içiniz.

Meyan Kökü Çayı

  • 1 tatlı kaşığı öğütülmüş meyan kökü
  • 1 çay kaşığı bal
  • 200 gram su

Sindirim sisteminde meydana gelen hastalıkların iyileşmesi ve tedavisinde etkili olan meyan kökü çayı üşütmenin de tedavisinde kullanılacak bir bitkisel çay olmaktadır. Çayın tansiyon hastalarının içmemesi gerekmektedir. Bu çayın bakterilere karşı da savaşacak olması sebebi ile kısa sürede iyileşmeniz de etkili olacaktır. Mideyi etkileyeceği için mutlaka çayı demlerken klor içermeyen mümkünse hazır su kullanarak demlemeniz önerilmektedir. Kaynamış suyun içerisine meyan kökü eklenerek 10 dakika boyunca beklenmeli ve sonrasında süzülerek bal eklenerek içilmesi gerekmektedir.

Rezene Çayı

  • 1 yemek kaşığı rezene tohumu
  • 1 çay kaşığı bal
  • Çeyrek limon
  • 1 su bardağı su

rezenenin midesini üşütmüş kişilere önerilen şifalı bitkiler arasında olmaktadır. Çayı demlemek isteyen kişilerin her zaman için aktardan satın aldığı rezene tohumlarını havan içerisinde bir miktar ezerek parçalamaları önerilmektedir. Suyun içerisine taze kesilmiş limon parçacıkları eklenerek kaynatılır. İçerisine ezilen rezene tohumları atılır. Demini alması için 10 dakika boyunca beklenmelidir. Süzülerek içerisine bal ilave edilir ve hasta olan kişi günde 2 defa tok karnına taze demleyerek içmesi önerilmektedir. Ayrıca midesini üşüten kişilerin rezene tohumlarını çiğnemesi de sindirim sistemi üzerinde etkili olması ile bilinmektedir. Bu çayı hamilelerin ve yaşlı insanların doktorlarına danışmadan içmemeleri gerekmektedir.



Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle