Mide Şişkinliğine İyi Gelen Besinler ve Bitkisel Kürler

Çok yemek yemek ya da sindirimi zor olan besinleri yemek sonucunda mide şişkinliği oluşması ile birlikte şişkinliğin yok olmasını sağlayacak besinler ve bitki çayları.

Mide Şişkinliği Nedenleri

Mide Şişkinliği

Midede şişkinlik olması durumunda, sindirim problemlerinin yaşanması ile birlikte mide yanması ve gaz gibi durumlarda şişkinlik oluşmasına neden olur. Kişinin beslenmesinde gaz ve şişkinlik oluşmasında çok etkili olmaktadır. Sindirim sisteminde oluşan bu rahatsızlık ile birlikte şişkinlik ciddi oranda kişileri rahatsız edecektir. Daha yoğun olarak sindirimi zor olan besinlerin yiyeceklerin tüketilmesi, ağır ve yağlı yiyecekler ile birlikte sindirim sisteminde şişkinlik oluşmasına neden olacaktır. Kişilerde mide şişkinliği olmasına neden olan durumlar şunlardır:

  • Çok fazla yemek yemek;
  • Yerken ya da içerken hava yutmak;
  • Gazlı içecekler tüketmek;
  • Yağlı yiyecekler tüketmek;
  • Mideyi sıkacak kıyafetler giyinmek.

Yemek yerken yavaş yemeyi ve çok çiğnemek gerekmektedir. Kişiler yemekleri sırasında sohbet etmekten kaçınmalıdır. Kızartma gibi ağır yiyecekler yerine mideyi yormayacak yemekleri yemelidir. Çiğ sebzelerdense haşlama tercih etmelidir. Gaz oluşmasına neden olan yiyeceklerin ve içecekleri beslenmesinden kişilerin çıkarması gerekmektedir.

Mide Şişkinliğini Geçiren Besinler

Midesinde sık sık şişkinlik yaşamakta olan kişilerin içerisinde bol miktarda su oranı olan içecekler içmesi tavsiye edilmektedir. Bunun için portakal ya da karpuz gibi su miktarı fazla olan meyvelerin tüketilmesi mide şişkinliği ve oluşan gazın geçmesinde etkili olmaktadır.

Yoğurt tüketmek mide şişkinliğini gidermek konusunda yardımcı olacaktır. Ayrıca bağırsaklarda oluşan bakterilerin üremesini engelleyeceği gibi aşırı gaz oluşmasına neden olan sorunlarında üstesinden gelecektir. Kişilerin gaz oluşmasını engelleyecek özelliği sayesinde mide şişkinliği yaşamakta olan kişilerin tüketmesi tavsiye edilmektedir.

Midesinde gastrit ya da ülser gibi bir sorun olmaması durumunda sarımsak tüketilmesi önerilmektedir. Yağ seviyesinin azalmasında etkili olacağından midede şişkinlik olması durumunda sarımsak yenilmesi ile birlikte hazmı kolaylaştıracak olduğundan oluşan şişkinliğin azalmasında etkilidir.

Tüketilecek olan brokoli, ya da beyaz lahana ve karnabahar gibi yiyeceklerin zararlı olan bakterilerin yok olmasında etkili olacaktır. Bu gıdaların sindirim sisteminde etkili olmaktadır. Aşırı tüketilmesi halinde gaz oluşmasına neden olacağından çok fazla miktarda tüketilmesinden kaçınması gerekmektedir.

İçerisinde çok fazla miktarda su olan ananas sindirim için yeterli miktarda protein üretiminde etkili olacaktır. Bu sayede de kişilerde ortaya çıkan mide rahatsızlıklarına doğal bir ilaç olarak sindirim sisteminde ortaya çıkan şişkinliğin yok olmasını sağlayacak ve şişkinliği giderilir.

Şişkinlik oluşmasının nedenleri arasında oluşan kabızlık çok etkili olmaktadır. Kabızlığın giderilmesinde etkili olan lifli yiyecekler tüketilmesi ile birlikte kabızlığın yok olmasında etkili olacaktır. Bunun içinde kepek ya da kişilerin tüketecek olduğu yulaf unu tüketilmesi ile birlikte şişkinliğin yok olmasında azalacaktır. Fakat aşırı lifli yiyecekler tüketmemek gerekmektedir. aşırı lifli gıdaların tüketilmesi kişilerde şişkinliğin artmasında etkili olacaktır.

Mide Şişkinliği İçin Bitkisel Çaylar

  • 2 yemek kaşığı kurutulmuş papatya;
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu;
  • 1 çorba kaşığı çiğ yulaf;
  • 400 gram su.

Mide şişkinliği ile rahatsızlık çekmekte olan kişilerin geçmeyen mide şişkinliği yaşamaları ile birlikte bu şişkinliğin geçmesi için yapacak olduğunuz bitki çayları ile birlikte şişkinliğin yok olmasında etkili olacağı unutulmamalıdır. Bunun için aktardan yukarıda ki yazmış olduğumuz bitkileri temin etmeniz gerekmektedir. Kullanacak olduğunuz suyun kireçsiz olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu nedenle de mümkünse de hazır su ile bu bitkisel çayı içmeniz önerilmektedir. 2 su bardağı suyun içerisine kurutulmuş papatya, keten tohumu ve çiğ yulaf yukarıda belirtmiş olduğumuz ölçülerde konularak karıştırılır ve 10 dakika boyunca kısık ateşte kaynatılmalıdır.

Sonrasında bu bitkilerden elde etmiş olduğunuz çayı her şişkinlik yaşamanız durumunda içmeniz önerilmektedir.

Rezene Çayı

  • 1 yemek kaşığı rezene tohumu;
  • 1 çay kaşığı bal;
  • 200 gram su.

Şişkinliğin oluşmasında daha çoğunlukla gaz nedeniyle meydana gelmesi ile birlikte kişilerin gazın vücuttan atılması için rezene tohumundan faydalanabilirler. Yemeklerden sonra tüketilmesi daha iyi gelecektir. Rezene tohumlarını havan içerisinde döverek küçük parçalara getirip çiğ olarak da tüketebileceğiniz gibi aynı zamanda da çayını da demleyerek içmeniz tavsiye edilmektedir. Bir su bardağından daha fazla olan hazır suyun içerisine aktardan satın aldığınız rezene tohumları konularak 15 dakika boyunca kaynatılmasının ardından süzmeden demlenmesi için beklenmeli. Hafif ılık olduğu zaman içerisine bal ilave edilerek her şişkinlik sorunu yaşanması durumunda içilmelidir.



Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle