Reflüye Fayda Sağlayan Bitki Çayları Karışımları

Refliye faydalı olan bitki çaylarının karışımlarını listedeki tarife göre hazırlayarak düzenli şekilde içmek çok önemlidir. Bu karışımlar insanların sorunlarının rahatlamasına olanak sağlar.

Reflüye İyi Gelen Bitki Çayları

Reflü insanları mutsuz ve huzursuz eden bir sağlık sorunudur. Bu sağlık sorunu yatıştırmak için bitkisel çaylar kullanımı tercih edilebilir. Çaylar reflü için bitki çayı karışımları düzenli şekilde kullanıldığı zaman gastirite iyi gelir. Bu çaylar arasında;

Rezene

Malzemeler

  • Yarım çay kaşığı ezilmiş tohumları
  • 1 kahve fincanı kaynar su

Rezene tohumları suyun içinde 10 dakika boyunca kaynatılır. Sabah, öğle ve akşam tüketilmelidir. Rezene, sindirim sisteminde bulunan düz kasın astar kısmını rahatlatarak sindirimi uyarmak ve asit ile mide sorunlarını hafifletmek için çalışır.

Papatya Çayı

Papatya çayı sadece lezzetli ve rahatlatıcı değil, aynı zamanda rahatlatıcı. Midenizde bulunan asit miktarını azaltmaya yardımcı olur ve sarmaşık karnınızı yerleştirecektir. Papatya midenizi asit boğazınıza yedeklemesini önleyecek ve yiyeceklerinizin üzülmesine neden olmadan sindirim sisteminiz boyunca ilerlemesini sağlayacaktır. Papatya çayı düzenli şekilde kullanıldığı zaman asit reflüsünün kısa sürede azalmasına olanak sağlayan bir karışımdır.

Meyan Kökü

Meyan kökü çayı özofagusundan geri gelen asitten insanları korumaya yardımcı olur. Bu çay sayesinde asit reflüsünün kötüleşmesi, gastrit sorunları ve GÖRH’ye dönüşmesini önlenir. Meyan kökü mukusun özofagusun içinde bulunan kaplamasını arttırmaya destek sağlar. Bu sayede mide sakinleşir ve asit reflüsü azalmaya başlar. Reflüye iyi gelen bitki çayı için;

Malzemeler

  • Bir parça meyan kökü
  • Su

Ocak üzerinde meydan kökü ile su karıştırıldıktan sonra günde 3 defa içilir.

Zencefil

Malzemeler

  • Bir parça kök zencefil
  • Su
  • Limon

Çay şeklinde hazırlanan bu karışım gün içinde reflü sorunu nüks ettiği zaman içilir.  Sindirime yardımcı olur ve yiyeceklerin mideye gitme hızını arttırarak daha kolay ince bağırsaklara geçmesini sağlar. Daha hızlı şekilde sindirim, asit reflüsünün azalması sağlayacaktır.

Melek Otu

  • 1 yemek kaşığı melek otu
  • 1 su bardağı su

Bir yemek kaşığı melek otu ve su yaklaşık olarak 4 dakika boyunca kaynatılır. En az 15 ile 20 dakika soğumasını beklenir. İçerik filtrelendikten sonra hemen tüketilir. Gün işçinde 2 defa hazırlanmalıdır.

Pu-Erh Çay

Pu-Erh çayı alkalik dengenin vücuda geri gelmesine yardımcı olacak birkaç çaydan bir tanesidir. Bundan dolayı vücuttaki asitliği azaltmaya yardımcı olur. Aktarlardan ve eczanelerden hazır şekilde alınarak sıcak su ile içime uygun hale getirilebilir.

Enginar

Malzemeler

  • 300 ml su
  • 1 çay kaşığı enginar otu

Bu infüzyonu hazırlamak için 300 ml suyun içine 1 çay kaşığı enginar otu atılır ve 20 dakika boyunca kaynatılır. Kaynama süresi tamamlandıktan hemen sonra süzülmesi gerekir. Bu karışımın her yemekten önce 1 bardak tüketilmesi gerekir. Enginar suyunun tüketiminde aşırıya kaçmamak önemlidir. Enginar sağlık açısından oldukça yararlı bir sebzedir. Safra salgısının kontrol altına alınmasına yardımcı olur, kan şekeri düzeylerini düşürür, safra kalıntısını arttırır ve bağırsak sekresyonlarını uyarır.  Enginar çayı bronşit, karın şişkinliği, bağırsak sorunları,  bağırsak solucanları ve parazitlere karşı önerilir.

Farklı Çay Tarifleri

Melissa

  • 1 çay kaşığı melissa yaprağı
  • 200 ml su

Su ve melissa yaprakları 10 ile 15 dakika boyunca kaynatılır ve ocaktan alınarak hemen süzülür.  Sabah ve akşam iki fincan melissa çayı içilmelidir. Melissa bitkisi, mükemmel bakteriyostatik, antispazmodik, antiseptik özelliklere sahip birçok fayda ile insan vücudunda çalışmaktadır.  Mide salgılarının artmasını sağlar ve gazlar kolaylıkla çıkartılır. Yapraklarında bulunan birçok hastalık tedavisinde kullanılır.

Nane Çayı

Nane yaprakları kafein içermeyen nefis ferahlatıcı bir organik bitki çayını demlemek için kullanılır. Bu çay mide ekşimesi ve  asit reflüsü çeken kişiler için bulunmaz Hint kumaşı misalidir. Çay safra akışını teşvik eder, gaz ağrılarını giderir, mide yanması sakinleştirir ve mide bulantısı yardımcı olur.

Yeşil Çay

Yeşil çay midenin sakinleştirilmesi için gün içinde en fazla 2 kez tüketilir. Yeşil çay reflü konusunda olumlu etkiler sunsa bile fazla içildiğinde reflüyü ve gastrit sorununu tetikler.

Bitkisel Çay

Malzemeler

  • 2 çeyrek dilim zencefil kökü
  • 4 yemek kaşığı papatya
  • 2 Yemek kaşığı  bal
  • Su

Zencefil kökleri 3 parçaya bölünür. 30 dakika boyunca suyun içinde kaynatılır. Kaynama esnasında tencerenin kapağının kapalı kalması gerekmektedir. Ardından kaynayan karışımın içinden zencefil parçaları çıkartılır ve papatya eklenerek 5 dakika kaynatmaya devam edilir. Süre tamamlandıktan sonra içine bal ilave edilir. Hafif şekilde ılıması için kenara bırakılır. Günde en fazla iki defa içilmesi sorunun rahatlaması konusunda faydalı olacaktır. Düzenli tüketim yapılması önemli bir detaydır.



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 votes, average: 1,00 out of 5)
Loading...

Yorum ekle