Mide Asidine İyi Gelen Şeyler ve Bitki Kürleri Tavsiyeleri

Mide asitleri uygun bir şekilde tedavi edilmediği durumlarda birçok kronik rahatsızlıklara ve oldukça ciddi ve hoş olmayan tablolara sebep olmaktadır.

Mide Asidi

Sindirim sisteminin önemli bir katılımcısı olan mide; yenilen atıkları biriktirir, karıştırır, kimyasal olarak parçalar, vitaminlerle elementleri kolay bir şekilde emerek formulize eder. Mide içerisinde gün içinde üretilen bir buçuk litre hidroklorik asitler bu sürece yardımcı olmakla görevlidirler.

Midenin fonksiyonel yapısındaki işleyişin devam etmesine yardımcı olan asit iyonları pH olarak ölçülmektedir. Mide asitleri üç bölgeye bölünerek incelenmektedir. Bunlar:

  • Midenin üstünde asit oluşturan bölge; mide tabanı e gövdesini kapsamaktadır. Bu bölgede hidrolik asit üretilmesine yardımcı olan paryetal hücrelerle fundal bezler yer almaktadır. Konsantrasyonu maksimum olan asit oranları bu bölgede 0.4 ile 0.6 pH oranına sahip olmaktadır. Normal asit oranıysa 1.5 ile 2.3 arasında değişen pH değerlerine sahiptir.
  • Midenin alt bölgesinde asit oluşturan bölge; midede yer alan antral kısımdır. Buradaki asitler bağırsağa geçmeden nötr hale dönüştürülür. Buradaki asit normu 4,6 – 7.4 arasında değişmektedir.
  • Midenin ortasındaki ara bölümdeki asitlerin pH oranı 6.0- s.0 pH değerleri arasındadır.

Zaman içinde midede bulunan asitler farklı etkenlere bağlı olarak normal değerlerinden sapmalara uğramaktadır. Bu değerlerin düşmesi veya yükselmesi farklı ve ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilmektedir.

Mide asitlerinin normal seviyelerde tutulması için uygulanan tıbbi tedavi yanında bir takım geleneksel yöntemler ismi de almakta olan bitkisel tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemlerin yanında hastanın asit oranındaki değişkenliğin nedenlerinin bulunup, ortadan kaldırılması gerekmektedir. Bu konuda yapılan tıbbi tedavi yanında; yaşam tarzında, beslenme düzeninde bir takım alışkanlıklarda değişiklik yapmak gerekmektedir.

İyi Gelen Şeyler

Doğru bir şekilde beslenme alışkanlığı mide içinde bulunan yüksek orandaki asitlerle mücadele etme konusunda en iyi tedavi yöntemi olmaktadır. Hastalık teşhis edilip gerekli olan tedaviye başlandıktan; doğru beslenme veya bir takım bitkisel kürlerden yararlanma; hem mide asitlerini dengeleyecek ve asitlere bağlı olarak başta mide olmak üzere sindirim sistemi ile ilgili sorunların yaşanmasının önüne geçecektir.

Mide asidi sorunu olanların; asit dengesinin yükselmesine neden olacak; hamur işleri, kızartmalar, yağlı yiyecekler, baharatlı besinlerden uzak durması, kullanıyorsa alkol ve sigarayı bırakması,stresten uzak durması, fazla kilolarından kurtulması gerekmektedir. Yaşam stilinden yapacakları olumlu düzenlemeler mide asidiyle savaşma konusunda alınacak olan en önemli tedbirdir.

Mide Asidi

Bunun dışında asit oranı yükseldiğinde tüketilen badem, bir çorba kaşığı soda içeren sıvı bir çözelti, bir çorba kaşığı elma sirkesi, aloe vera suyu veya papatya çayı gibi rahatlatan asidi dengeleyen yöntemler de bulunmaktadır.

Yüzyıllardır mide sorunları konusunda çözüm olan bir takım şifa niteliğinde otlar tedavide başarılı sonuçlar elde edilmesine yardımcı olmaktadır. Mide asidine iyi gelen bitkiler; meyan kökü, kuşkonmaz, sandal ağacı, civanperçemi, nane, papatya otu gibi bitkiler geleneksel tedavi yöntemlerinde kullanılmaktadır.                               

Mide asit sorunu yaşayan hastaların uygun ir beslenme alışkanlığına yönelmelerinin yanına bazı bitki kürleri iyileşme sürecinin hızlanmasına ve hastanın aside bağlı olarak yaşadığı sorunların giderilmesine yardımcı olmaktadır. Mide asidine ne iyi gelir konusunda önerilebilecek pek çok bitki kürü bulunmaktadır. Mide asidinin dengelenmesine yardımcı olacak bazı bitki kürlerine şu örnekleri vermek mümkün olmaktadır.

Meyan Kökü Kürü

  • Meyan Kökü
  • Bir bardak kaynar su

On gram civarında meyan kökünü alınır ve iyice ezilir. Kaynar suyun içinde yirmi dakika civarında kısık ateşte kaynatıldıktan sonra bir saat civarında dinlendirilmeye bırakılır. Daha sonra süzüldükten sonra elde kalan sudan bir bardak gün içinde parçalara bölünerek yavaş bir şekilde tüketilir.

Kırlangıç Otu Kürü

  • Kırlangıç otu
  • John’s Wort
  • Civanperçemi otu
  • Papatya çiçeği

Kırlangıç otundan bir çorba kaşığı, st.John’s Wort, civanperçemi ve papatya otundan birer kaşık alınarak karıştırılır. Elde edilen karışım kaynamakta olan suyun içine dökülerek yirmi dakika kısık ateşte kaynatıldıktan sonra dinlendirmeye bırakılır. Soğuduktan sonra süzülür. Hazırlanan bu kür günde üç kez birer bardak içilir.

Civanperçemi Kürü

  • Civanperçemi
  • Salatalık
  • Nane yaprakları
  • Cotsweed
  • Sporish
  • Kimyon
  • Muz
  • Kaynar su

Sekiz çorba kaşığı cotsweed, sporish, dört çorba kaşığı kimyon, üç çorba kaşığı nane, iki çorba kaşığı civanperçemi, karıştırılan bu otlara rendelenmiş muz da ilave edilerek bir litre kaynar suyun içine atılır. On iki saat ağzı kapatılarak dinlendirilen bitki kürü; yemek yedikten sonra gün içinde dört kere yarım bardak olarak içilir.

Çiğ Patates ve Çiğ Kereviz Kürü

  • Patates
  • Kereviz

Her gün bir kereviz ve bir patates iyi bir şekilde yıkanıp temizlendikten sonra katı meyve sıkacağından geçirilerek suyu çıkarılır. Gün içinde bir bardak içilen bu kür mide asitlerini düşürmektedir.

İbrahim Saraçoğlu Tavsiyeleri

Bitkisel tedavi konusunda uzman olan İbrahim Saraçoğlu mide asidiyle mücadele konusunda şifalı olan bir takım kürler hazırlamaktadır. İbrahim Saraçoğlu tarafından sunulan mide asidine ne iyi gelir konusunda uygulanan tedavide başarılı sonuçlar veren bitki kürlerinden bazılarına şu şekilde örnekler verebiliriz.

Brokoli ve Kırmızı Lahana Kürü

  • Kırmızı Lahana
  • Brokoli
  • Karnabahar

Brokoli ve karnabahar iyice yıkanarak temizlenir ve haşlanılır. Kırmızı lahana ise çiğ olarak tüketilir. Kırmızı lahana salatada brokoli ile karnabahar ise haşlandıktan sonra yenilmelidir.

Süt Kürü

  • Süt

Soğuk süt mide asidini bastırmaktadır. Mide asidi yükseldiğinde mide de yanma meydana gelir. Bu gibi durumlarda buzdolabından çıkarılan soğuk sütten iki yudum içilmeli. Yanma gün içinde tekrarladığında soğuk süt uygulamasından iki yudum alınarak kür tekrarlanır.



Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle