Boğaz Reflüsü İçin Bitkisel Kür Tarifleri Nelerdir?

Boğaz reflüsü yaşamakta olan hastanın çaresi olarak bitkisel tedavi yöntemi kullanarak, hastalığın iyileşmesi ve hastanın yemek borusu iltihabının bitkisel çaylar ile tedavi edilecektir.

Boğaz Reflüsü Bitkisel Tedavi

Boğaz reflüsü olan bir kişinin midesinde bulunanların tekrardan yemek borusundan geçerek ağzına gelmesi sonucunda ortaya çıkacaktır. Sindirim sistemini etkileyen bir sorundur. Ciddi bir sindirim problemi olacaktır. Hastanın yedikleri ve içtikleri çok önemlidir.

Melisa Çayı Kürü

  • 1 çorba kaşığı melisa otu;
  • 250 gram su.

Kaynattığınız suyun içerisine ilk olarak koyacak olduğunuz 10 gram melisa otu 10 dakika boyunca kaynatılması gerekmektedir. Melisa otunun mide sağlığı açısından rahatlatıcı olması ve reflü tedavisinde kesin çözümü olmaktadır. Günde 1 bardak aç karnına içerisine bir tatlandırıcı koymamalı, sadece melisa çayı şeklinde içmelisiniz. Kesin olarak tedavisinin yapılması için 30 gün boyunca melisa çayını tüketmelisiniz.

Papatya Çayı

  • 10 gram kuru papatya;
  • 200 gram su.

Papatya kurusu midenin rahatlamasını sağlayan, reflü hastalığına iyi gelen bir bitki olmaktadır. Günde sabahları ve akşamları içmeniz hem rahat bir uyku uyumanızı sağlayacak, hem mide hastalığının iyileşmesini sağlayacaktır. Hastalık iyileşme belirtisi görmek için düzenli olarak papatya çayını tüketmeniz gerekmektedir. Yemek yedikten sonra yiyeceklerin ağzına gelmesi ve yemek borusunun tahriş olmasını azaltacaktır.

Zencefil Çayı

  • 5 gram zencefil tozu;
  • 250 gram su;
  • 1 çay kaşığı bal.

Mide reflü hastalığı yaşamakta olan kişilerin İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen zencefil çayı kürü olmaktadır. Bunun için uygulayacak olduğunuz kür zencefil çayı için tadının acı olmasından dolayı içerisine bir miktar bal üzerine koyarak tüketebilirsiniz. 250 gram kaynamış suya atacağınız 5 gram yaklaşık olarak 5 gram kadar zencefil tozunu 10 dakika kadar kısık ateş üzerinde pişirmelisiniz. Daha sonradan demleyin ve daha sonradan süzün. İsteğe göre kişiler 1 çay kaşığı bal ilave ederek içiniz.

Yüksek kan basıncına sahip olan kişilerin tüketmesi sakıncalı olacaktır. Doktorunuza danışarak tüketebilirsiniz.

Elma Sirkesi

  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi;
  • 1 su bardağı su.

200 gram klorsuz su ya da dinlenmiş su kullanmanız gerekmektedir. Kullanacak olduğunuz elma sirkesi %100 doğal olması gerekmektedir. Elma sirkesinin sahte olması midenize fayda sağlamayacaktır. Reflü tedavisi için elma sirkesini 1 su bardağı suyun içerisine 2 yemek kaşığı elma sirkesi eklenir ve karıştırılıp içilmelidir. Bazı kişiler elma sirkesinin kokusundan dolayı sevmedikleri için ve tadından dolayı içemiyorlar. O zaman içerisine çok az miktarda bir çay kaşığı kadar bal ilave etmelisiniz.

Aynı Sefa Çayı

  • 1 yemek kaşığı aynı safa bitkisi;
  • 1 yemek kaşığı hardal tohumu;
  • 1 yemek kaşığı zencefil kökü;
  • Yarım litre su.

Yarım litre su kullanmanı sonucunda bu kür mide refüsü çeken kişilere fayda sağlayacaktır. Bunun için zencefil kökünü taze olarak rendeleyin. 1 çorba kaşığı civarında suyun içerisine koymalısınız. Üzerine aynı safa bitkisi ve hardal tohumundan da 1 yemek kaşığı eklemeniz gerekmektedir. 30 dakika boyunca kısık ateşte kaynatılmalı ve ılık olması beklenmelidir. Daha sonradan günde üç defa içilmesi sağlığınız açısından fayda sağlayacak ve reflü hastalığının iyileşmesinde etkili olacaktır.

Aloe Vera Suyu

  • 50 gram aloe vera bitkisi;
  • 100 gram su.

Aloe vera bitkisini meyve sıkacağında sıkmalı ve üzerine 100 gram su dökmelisiniz. Aloe vera bitkisi son yıllarda kullanılmakta olan ve insanların suyunu tüketmesi durumunda mide iltihabı ya da yemek borusu iltihabı tedavisinde ve mide yanması sorunları konusunda yardımcı olacaktır. İçerisinde ki maddeler sayesinde reflü sorununun çok faydası olacaktır. Eğer ki aloe vera suyu çok aşırı tüketmemeniz gerekmektedir çünkü ishale sebep olacağı için hastaların gün içerisinde sadece aç karnına bir defa kullanılmalıdır.

Meyan Kökü Çayı

  • 1 çorba kaşığı meyan kökü;
  • 200 gram su.

Meyan kökünün mideye çok faydalı olduğu ve insanların reflü hastalığının tedavisinde kullanılması konusunda mide duvarını onaracak ve yemek borusu iltihabının tedavisinde çok faydalı olacaktır. Bunun için meyan kökü alınır ve rendelenir. 1 yemek kaşığı olması yeterli olacaktır. 20 dakika boyunca 200 gram suyun içerisine konularak kaynatılmalıdır. Ardından 10 dakika bekletilmeli ve demlenmelidir. Hastanın günde iki defa meyan kökü çayını içmelisiniz.

Rezene Tohumu

  • 1 çorba kaşığı rezene tohumu;
  • 200 gram su.

Rezene tohumları 10 gram kadar kullanmanız fayda sağlayacaktır. 200 gram kaynar suya 1 yemek kaşığı rezene tohumu konularak 1 saat boyunca bekletilecektir. Yemeklerden sonra içmeniz durumunda sindirim sistemi problemlerini iyileştirecek ve hastanın mide yanması konusunda iyileştirecektir.Anti inflamatuar özelliği olması sayesinde iltihaplı durumlarda kullanılması tavsiye edilmektedir.



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Yorum ekle