Mide Yanması Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Mide yanması reflü gibi sebeplerden dolayı ve kişilerin beslenmesi ile alakalı olan kişilerin yediği içtiği gıdalar sonucunda daha yoğun olarak yaşayacak olduğu bir rahatsızlıktır.

Mide Yanması Nedenleri

Mide Yanması

Midenin yanması oluşması ile birlikte yanma meydana gelmesi ile birlikte fazla yağlı gıdalar yenmesi, sürekli olarak alkol alınması, kafeinli içecekler ve asitli içeceklerde tüketilmesi ile birlikte sık sık mide yanması kişilerin yaşamakta olduğu sorunların başında olmaktadır. Sürekli olarak mide yanması yaşamakta olan kişilerde reflü hastalığı olması, dispepsi rahatsızlığı gibi nedenlerden dolayı kaynaklanacaktır.

Elma Mide Yanması Yapar Mı?

Mide yanmasını engellemek için yenilecek meyveler arasında kırmızı ve tatlı elma bulunmaktadır. Her zaman için kabuğu soyulmuş olan elma tüketilmesi önerilmektedir.

Türk Kahvesi Mide Yanması Yapar Mı?

Kafein ya da siyah kahve mide için zararlı olması ile bilinmektedir. Fakat sade içilen Türk kahvesinin diğer kahve türlerine göre daha az zararlı olması ile bilinmektedir.

Susam Mide Yanması Yapar Mı?

Susam çok fazla tüketilmesi yağlanma oluşmasına neden olacaktır. Ama kararında yenmesi ya da susam yağının tüketilmesi mide yanmasını önlemesi ile bilinmektedir.

Bira Mide Yanması Yapar Mı?

Her türlü alkol içimi midesinde sorun olan kişilere zararlı olması ile bilinmektedir. Mide yanması yaşamakta olan kişilerin bira içmesi ile birlikte mide yanması daha da artacaktır.

Su Mide Yanması Yapar Mı?

Sık sık mide yanması sorunu yaşamakta olan kişilerin su içmesi önerilmektedir. Fakat aç karnına içilen suyun ve klorlu ya da kireç oranı yüksek olan su tüketilmesi durumunda mide yanmasını tetikleyecek ve mide yanma hissinin oluşmasına neden olacaktır.

Muz Mide Yanması Yapar Mı?

Muz tüketilmesi mide asit miktarının dengelenmesinde ve asit miktarının normal dengede olmasını sağlayacak olan, hücrelerin ve enzimler üzerinde etkisi olması ile bilindiği için muz mide yanmasını engelleyecektir.

Çikolata Mide Yanması Yapar Mı?

Yüksek kalori olan çikolata içerisinde kakao bulunması ve şeker miktarının yüksek olması sebebiyle tüketilmesi durumunda mide sorunları yaşamakta olan kişilerde mide yanmasına neden olur.

Yumurta Mide Yanması Yapar Mı?

Protein olarak yumurta tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Fakat tüketilecek olan yumurtanın kızartma olmamasına dikkat edilmeli ve mümkünse haşlama ya da rafadan yumurta tüketilmesi mide yanması oluşmasına neden olmayacaktır.

Geniz Akıntısı Mide Yanması Yapar Mı?

Geniz akıntısı içerisinde iltihap ya da zararlı maddeler olduğundan daha çok kişilerin uzandığı zaman meydana gelir. Bu durumda da hastanın uyanması ile birlikte sabah kalktığı zaman ciddi bir mide yanması ve bulantısı olmasına neden olur.

Antibiyotik Mide Yanması Yapar Mı?

Kimyasal olarak üretilen ve enfeksiyonlu hastalıkların tedavisinde etkili olan bazı antibiyotik ilaçların yan etkileri arasında sindirim sisteminde ortaya çıkan sorunlar olması ile bilinmektedir. Kullanılan antibiyotiklerin özellikle aç karnına alınması ile birlikte mide yanması yapar.

Soğan Mide Yanması Yapar Mı?

Soğan doğal bir antibiyotik olarak bilinse ve yemeklere tat vermek için kullanılmış olsa da içerisinde ki zar nedeniyle birçok kişinin hazmı zor bir besin olması nedeniyle mide yanması olmasına neden olur.

Sarımsak Mide Yanması Yapar Mı?

Çiğ tüketilen ya da yemeklerin içerisine ezilerek konulan sarımsak reflüyü tetikleyecek olduğundan mide yanmasına neden olur.

Karpuz Mide Yanması Yapar Mı?

Karpuz sindirimi kolay bir besin olduğu için mide ve yemek borusunda kolaylıkla sindirilecek ve mide yanmasına neden olmayacaktır.

Ceviz Mide Yanması Yapar Mı?

Cevizin içerisinde bulunan histamin maddesine karşı alerjisi olan kişilerde mide yanması, bulantısı gibi şikayetlere neden olabilir.

Mercimek Çorbası Mide Yanması Yapar Mı?

Mercimek gaz yapıcı özelliği ile bilinmektedir. Bu nedenle de mide gazı oluşmasında etkili olacağından reflünün tetiklenmesinde de etkili olan bir çorba olmaktadır.

Mide Yanması Tedavisi

Mide yanması oluşması ile birlikte sık sık iç hastalıkları doktoruna giden kişilerde reflü tanısı konulmaktadır. Bunların tedavisinde etkili olabilmesi için kişilerin mutlaka uygun beslenme programına girmeleri, zararlı gıdaları tüketmekten kaçınmaları gerekmektedir.

Doktor tarafından mide asit miktarını dengeleyecek ilaçlar reçete edilecektir. Kişilerin gece uyurken ağzına mide suyu gelmemesi için mutlaka yüksek yastıkta uyumaları tavsiye edilmektedir.

Mide yanması ile birlikte göğüs bölgesinde yanma hissi ile birlikte kişilerin ağzına acı bir tat gelmesi de mide yanması belirtileri arasında olmaktadır. Kişilerin yağlı yiyecekler yemesi, asit içeren içecekler içmesi ya da sigara gibi kötü alışkanlıklarının olması gibi durumlarda mide yanması sık sık ortaya çıkacaktır. Mide yanması ciddi rahatsızlığın olmasına neden olan ve daha çoğunlukla kişilerin beslenmesi ile alakalı olan bir durum olmaktadır.

Mide yanması karnın üst kısmında meydana gelecek ve göğüs bölgesinde hissedilecek ciddi bir rahatsızlık olup, kişilerin beslenmesine ve yaşam tarzına dikkat etmemesi durumunda ciddi komplikasyonlar içerecek olan bir sorun olmaktadır. Kimyasal ilaçların kullanımı, mide kaynaması ya da ekşimesi olarak isimlendirilmekte ve kişilerin ağzına acı suyun gelmesi ile birlikte rahatsızlık yaşamasına neden olacaktır.

Mide yanmasında ve yemek borusunda sık sık yanma meydana gelmesi ile birlikte göğüs kafesinde oluşan yanma ile birlikte ağza acı su gelmesi de görülecektir. Yemek borusundan yukarı kaçan ağza acı sıvı gelmesi ile birlikte boğaz bölgesinde de sıklıkla yanma ve sabah uyandığı zaman ses kısıklığı meydana gelecektir.



Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle