Lansor Mide Ağrısına İyi Gelir Mi? Lansor İlacı Ne Zamanlarda Kullanılır?

Mide ağrısının bir çok sebebi vardır ve mide asidi nedeniyle ortaya çıkan mide ağrılarında Lansor kullanımı yaygındır. Hastaların kilolarına göre doz ayarlanır.

Mide Ağrısına İlaç Tedavisi

lansorSürekli olarak mide ağrısından şikayetçi olan hastaların, dahiliye polikliniğine başvurmasından sonra gerekli incelemeler yapılır. Hastaların yemekten önce ya da yemekten sonra çektikleri mide ağrılarına göre tedaviler düzenlenir. Midenin problemlerinde, içerisinde ülser olması, midenin mukozasının iltihaplanması, midenin yanma şikayetlerinde asıl amaç diğer tıbbi tedavilerin yanında mide asidinin azaltılması ve iyileşmenin hızlı olması amaçlanmaktadır. 

Midenin problemlerinde iyileşmeye yardımcı olmak için mide salgılarının baskılanması gerekmektedir. Mukozanın enfeksiyon hastalıklarında verilen antibiyotik tedavisinin yanı sıra asidin baskılanması ile de içerideki enfeksiyonlu dokunun iyileşmesinin hızlandırılması gerekmektedir. İyileştirilen dokunun yani antibiyotik tedavisinin bitiminden sonra da hastalığın tekrar nüks etmesini önlemek amaçlı olarak bir süre Proton Pompası İnhibitörü kullanılmaya devam edilmelidir. 

Proton Pompası İnhibitörü olan olan Lansor, kapsül şeklinde olan ve değişik miligramlık dozlarda üretilmiş ilaçlardır. Bu ilaçlar, mide sorunlarında ortaya çıkan mide ağrılarına iyi gelmektedir. Ayrıca sindirim sistemi hastalıkları için kombine olarak verilen tedavilerin temelini de oluşturmaktadır. Muadilleri de olan Lansor ilacının genellikle en bilinenidir. 

Mide Ağrılarında Lansor Kullanımı

Sindirim sistemi problemlerinde en sık karşılaşılan belirti midenin ağrımasıdır. Ağrılardan şikayet eden kişilerin mutlaka doktor kontrole gitmesi gerekmektedir. Olan ağrıların temelinde var olan hastalıkların tespit edilmesi gerekmektedir. Tespit edilen hastalıkların tedavisinde iç hastalıkların genelinde kullanılan kombine bir tedavi vardır. Bu kombine tedavilerin kullanılan 3 tip ilaç vardır. Bu ilaçlar şöyledir:

  • Anti-asit ilaçlar: Talcid, Rennie, Gaviscon
  • Proton pompası inhibitörleri: Lansor, Lanzedin, Aprazol
  • H2 reseptör antigonisti: Axıd, Famodin, Nyzant

Midenin sorunlarında kullanılan bu ilaç grubunda Lansor kapsül , kişilerin kilolarına göre miligram ayarlaması yapılarak hastaların kullanımına verilir. Reçete edilen ilaçların aç karnına ya da tok karnına kullanımı da mutlaka belirtilmektedir. Genellikle Lansor günlük 30 miligram alınan ve sabahları kahvaltıdan yarım saat önce kullanılması gereken bir ilaçtır. 

Lansor Nasıl ve Neden Kullanılır

Lansor kapsül, sabahları aç karnına kullanılan bir ilaçtır. Aç karnına alınmasının sebebi, beslenme sonrasında midenin asit salgılamasının başlamasından kaynaklanmaktadır. Proton pompası inhibitörü bir ilaç olması nedeniyle, yemek yemeden önce tüketilmesi ve asit salgısının baskılanması gerekmektedir. Lansor kullanımının başlanmasından sonra mide ağrısına iyi gelecektir. 

Midenin bir çok probleminde kullanılan ilaç genel olarak şu sebeplerle ve şu sürelerde kullanılır:

  1. Duodonal Ülser: Midenin son bölümü olan duedonumda meydana gelen yaralar için tavsiye edilen kullanım süresi 4 hafta kadardır ve günlük doz 30 miligramdır. Bu doz 15 miligramlık sabah ve akşam şeklinde ya da sabah 30 miligram şeklinde düzenlenebilir. 
  2. Bening Gastrik Ülser: İyi huylu midenin mukoza yaralarında, kısa süreli tedavilerde 8 haftalık tedavi ve günlük dozu 30 miligramdır. 
  3. Kullanılan Diğer İlaçlara Bağlı Gelişen Gastrik Ülser: Antibiyotik, ağrı kesici gibi ilaçlar bazen mide ağrılarına neden olabilir ve asit salgısı da ağrıları tetikleyebilir. Bu gibi durumlarda hastalara 8 haftalık bir süre ile günlük 30 miligramlık kapsüllerle tedavisi yapılır. 
  4. Reflü: Midenin içerisindeki besin muhteviyatının yemek borusuna kaçması olarak tanımlanan reflü hastalığı, 8 haftalık kısa süreli tedavi ile günlük 30 miligramlık doz ayarlaması yapılır. 8 hafta sonunda herhangi bir iyileşme olmaz ise tedavi 8 hafta daha uzatılabilir. 
  5. Helicobakteri Plori Enfeksiyonu: Midenin iltihaplanmasına ve ülsere neden olan bakterinin tedavisinde iki ya da üç kombinasyon uygulanır. İki kombinasyon (Lansor +Amoksisilin) tedavisinde, 2 haftalık süreyle 8 saatte bir 30 miligramlık Lansor kapsül ve 1 gramlık Amoksisilin kullanılır. Üç kombinasyon (Lansor + Amoksisilin+Klaritromisin) tedavisinde, 2 hafta, günde 2 defa 30 miligram Lansor, 1 gram Amoksisilin antibiyotik ve beş yüz miligram Klaritromisin verilmektedir. 
  6. 1 ve 11 yaş aralığında kullanılacak olan pediatri hastaları için, kapsüllerin tutturulmasında zorluk çekildiğinde tüketilecek gıdaların üzerine kapsüllerin içerisindeki mikropelletler koyularak tüketmesi sağlanır. Pediatrik hastalarda reflü tedavisi için verilen Lansor, kısa süreli 12 haftalık, günlük 30 miligramlık dozlar şeklinde tedavisi düzenlenir.


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

Yorum ekle