Reflü Ağrısı ve Tedavisinde Kullanılan Yöntemler

Mide asidinin yemek borusuna kaçması durumunda hastaların hafif ya da şiddetli ağrısının olması durumu gelişecektir. Bu ağrı kalp krizi ile karıştırılabilir.

Reflü Ağrısı

Hastalarda oluşan reflünün belirtileri arasında hastaların en sıklıkla şikayet ettikleri durumların başında ağrı gelmektedir. Mide asitinin yemek borusunda oluşacağından ve asidin de yemek borusu kapağından yukarı çıkması sonucunda mide ağrısının olması, hastalarda yanma hissinin görülmesi ve bu asit sonucunda sıklıkla göğüs ağrısı şikayetinin ortaya çıkmasına neden olacak bir durum meydana gelecektir.

Hastaların reflü hastalığına bağlı olarak ortaya çıkacak olan belirtilerin ortaya çıkmasının göğüs yanmasının olması tüketmekte olduğu besinler ve içecekler sonucunda şiddetlenecektir. Daha çoğunlukla şu gıdalar tüketilmesi neticesinde hastalarda ağrının şiddetli ağrısının oluşmasına neden olacak durum meydana gelir.

  • Asitli içecekler;
  • Sigara;
  • Alkol;
  • Asitli meyveler;
  • Siyah çay;
  • Yağlı yiyecekler;
  • Baharatlar.

Hastalarda ortaya çıkacak olan yanma ortaya çıktığı zamanlarda hastanın ağrısının olması çoğunlukla kalp krizi belirtileri ile karşılaştırılmaktadır. Hastanın sol koluna vuracak olan yanma hissinin sıklıkla ağrısı kalp krizi belirtilerine benzediği için şiddetli baskı sonucunda sol kolda ağrının yayılması görülmektedir.

Hastanın karın bölgesinde ağrısının olmasının dışında bu ağrının bel ağrısı olarak da ortaya çıkacaktır. Karnın üst kısmında ortaya çıkacak olan yemek borusunda ki şiddetli olan ağrı sonucunda sol kolda meydana gelecek olan ağrının hastaları huzursuz edecek şiddetli bir ağrının olmasına neden olacaktır.

Meydana gelecek olan ağrının oluşması durumunda yemek borusundan hastalarda ağrı oluşması durumunda boyun bölgesinde oluşacak ağrının omuz bölgesinde de ağrı yapar. Bu durumda kaburga batması ve sonucunda kola yayılacak olan ağrının nedenleri arasında mide asidinin yemek borusundan yukarı çıkması neticesinde omuzlara yayılacak olan ağrı da görülmektedir.

Ağrının oluşma durumunda bu ağrının uzun süreli olması nedeniyle bazı periyodik zamanlarda da ortaya çıkacaktır. Ağrıların hafif olması sonucunda da ortaya çıkacaktır. Yemek borusundan meydana gelen asit sonucunda yukarı çıkacak olan ağrının boyun bölgesinde ortaya çıkmasında ağrı hastanın kalp krizi geçirdiğine neden olacak bir durum oluşmasına neden olur. Mide asitinin yemek borusundan yukarıya çıkması sonucunda hastanın ağrısının şiddetlenmesi ile üst bölgesinde ağrının oluşmasına neden olacak durum ortaya çıkacaktır.

Reflünün tetikleyecek olduğu gıdaların ve içeceklerin tüketilmemesi durumunda hastanın yemek borusundan yukarıya asit çıkmaması sonucunda şiddetli olan ağrının ortaya çıkmaması sağlayacaktır.

Reflü Ağrısına İyi Gelen Çözümler

Reflü ortaya çıkması sonucunda ortaya çıkacak olan bir rahatsızlık meydana gelecektir. Reflü oluşması sonucunda bunun tedavisi hastalarda ömür boyu sürecek olan bir rahatsızlıktır. Yemek borusundan yukarıya çıkacak olan mide asidinin ortadan kalkması için hastaların ömür boyunca ilaçlarını düzenli olarak kullanmasının yanı sıra hastanın reflüsünü tetikleyecek durumların oluşmasına zemin hazırlayacak olan gıdalar tüketmemesi de çok önemli olacaktır.

Meyan Kökü Çayı

  • 1 çay kaşığı meyan kökü;
  • 1 su bardağı su.

Reflüyü tetikleyecek olan yiyeceklerin ve de içeceklerin tüketilmesi durumunda ağrı yapar. Bunun sonucunda hastaların ağrısının hafif bir şekilde geçecek olmasına rağmen hastaların ağrısının uzun süre ve çok şiddetli olması da beklenmektedir. Bu durumda meyan kökü çayı içilmesi durumunda ağrının kesici özelliği sayesinde ağrı kesilmesi de söz konusu olur. Ağrının ortadan kalkabilmesi için meyan kökünden yaklaşık olarak kaynar suyun içerisine 1 çay kaşığı miktarında eklenmelidir. 5 dakika boyunca suyun içerisine attığınız meyan kökünün ağzı kapalı bir şekilde kaynatılmalıdır. Sonrasında su ağzı yakmayacak kadar ılık olması durumunda içilmelidir.

Bu meyan kökü çayını her ağrınız olduğunda yaparak içmeniz asit dengelenmesini sağlayacak, oluşan ağrının yok olmasını sağlayacaktır.

Karbonat Çayı

  • 1 tatlı kaşığı karbonat;
  • 1 su bardağı su.

Uzun yıllardır reflü ağrısı meydana geldiğinde hastaların kalp krizi geçirme belirtilerini yaşaması durumunda sıkıntı yaşayacaklardır. Bu durumu ortadan kaldırmak için hastanın hemen 1 su bardağının içerisine ılık su eklenmelidir. Sonrasında 1 tatlı kaşığı kadar karbonatın ılık suyun içerisine eklenerek karıştırılması gerekiyor. Karbonat ılık suyun içerisinde erimesi durumunda bu suyu her ağrınız olduğu zaman tüketmeniz tavsiye edilmektedir. Fakat karbonatlı suyun sürekli olarak içilmesi pek tavsiye edilmemektedir. Ayrıca karbonatlı suyun yüksek tansiyon hastalığı tanısı konulan kişilerin tüketilmesi sakıncalı olacaktır.



Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle