Soğuk Algınlığı Nedeniyle Mide Bulantısı Sorunu ve Doğal Tedavileri

Toplum genelinde sıkça yaşanan soğuk algınlığı ile midedeki bulantı şikayetlerinin ilişkisine dair detaylı açıklamalar ve mide bulantısı sorununun giderilmesi için kullanılabilecek doğal yöntemler.

Soğuk Algınlığı Midede Bulantı Yapar Mı?

Soğuk algınlığıBir insan yaşamında birçok kez yaşanabilen sağlık sorunlarının başında soğuk algınlığı gelir. Özellikle soğuk havaların etkili olduğu dönemlerde toplum genelinde daha sık görülebilen bir sağlık sorunu olan soğuk algınlığı, gündelik aktivitelerin yerine getirilebilmesi açısından olumsuz etkiler teşkil eder. Ayrıca bu rahatsızlıkta yaşanabilen mide bulantısı problemlerinde de soğuk algınlığının önemli etkileri bulunur. Bu yönüyle de soğuk algınlığı mide bulantısı yapar mı sorusunun yanıtının olumlu olmasına neden olur. Üst solunum yollarının tahrip olmasına sebep olan viral enfeksiyon rahatsızlığı mide bulantısı, özellikle bağışıklı sistemi direncinin kırılmasına/düşmesine neden olduğundan tüm vücutta olduğu gibi midedeki sağlık sorunlarının yaşanmasına yatkın bir hale gelinmesine neden olur.

Vücuttaki ateş seviyesinin artış göstermesine ve bağışıklığın düşmesine neden olan bu viral enfeksiyon mide içerisinde de yerleşim göstererek, mide bulantısı şikayetlerinin yaşanmasına neden olur. Bu noktada viral enfeksiyon kadar solunum yollarında vücudun soruna tepki olarak salgıladığı salınımlar ve bunun etkileri ile midede bulantı şikayetlerinin yaşanması söz konusu olur. Bu yönüyle de pek çok gribal enfeksiyon ile karıştırılabilen soğuk algınlığı rahatsızlığının tanılaması açısından belirleyici belirtileri arasında mide bulantısı şikayetleri de yer alır.

Soğuk Algınlığından Kaynaklı Mide Bulantısı İçin Tedavi

Soğuk algınlığının belirtileri çerçevesinde vücutta meydana gelen ateş yükselmesi ve buna bağlı bağışıklık direncinin düşmesi ile birlikte halsizlik, yorgunluk ve sürekli uyku hali gibi semptomların görülür. Bu gibi semptomlara eşlik eden mide bulantısı da zaten yorgun olan vücudun tamamı ile zorlanmasına neden olarak, gündelik yaşantının çok ciddi anlamda olumsuz şekilde etkilenmesine neden olur. Bu yüzden mide bulantısı rahatsızlıklarının tedavi edilebilmesi için öncelikli olarak soğuk algınlığı sorunlarının giderilmesi gerekmektedir. Çünkü mideye iyi gelecek bitkiler ve doğal kürler ile midedeki bulantı şikayetlerinin geçici olarak tedavisi sağlanır ve soğuk algınlığından kaynaklı olarak sık sık midede bulantı şikayetlerinin ortaya çıkması söz konusu olur.

Günümüzde soğuk algınlığı şikayetlerinde de hastaların bitki çayları ve bitki kürleri ile tedavi gerçekleştirmeleri tavsiye edilir. Çünkü doğal yöntemler ile bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi viral enfeksiyon ile vücudun daha etkin bir şekilde mücadele edebilmesine ve bunun sonucunda da sağlığa çok daha kısa bir süre içerisinde kavuşmaya yardımcı olur. Her ne kadar piyasada soğuk algınlığının tedavisi için kullanılabilecek ilaçlar bulunsa da içerdikleri bileşenler ile vücuttaki sadece zararlı bakteri ve enfeksiyonların değil aynı zamanda da bunlarla savaşacak olan yararlı etkenlerinde yok edilmesine neden olabiliyor. Bu yüzden bitki çayları ve doğal kürler ile sağlanacak antibiyotik etkisi hem soğuk algınlığının giderilmesine hem de mide bulantısı şikayetlerinin giderilmesine yardımcı olacaktır.

Mide Bulantısına ve Soğuk Algınlığına İyi Gelen Bitki Çayları

Midede yaşanan bulantı ve bu bulantı sorunlarının yaşanmasına neden olan soğuk algınlığı rahatsızlığına iyi gelen bitki çayları herkes tarafından kolay bir şekilde hazırlanabilmektedir. Doğada bulunan ve şifa kaynağı olan bitkilerden demleme usulünde hazırlanan bitki çayları ile çok kısa süre içerisinde soğuk algınlığından ve mide bulantısı sorunlarından kurtulabilmek mümkün oluyor.

Zencefil Çayı

Doğada bulunan en güçlü doğal antibiyotiklerin başında zencefil bitkisi gelir. Doğal bileşenleri çerçevesinde vücuttaki bağışıklığın güçlendirilmesine yardımcı olan zencefil, aynı zamanda da içerdiği vitamin ve mineraller ile soğuk algınlığının ve midedeki bulantı şikayetlerine iyi gelir. Zencefil çayını hazırlayabilmek için;

  • Zencefil (1 tatlı kaşığı/toz).
  • Su (1 bardak).

malzemeleri gereklidir. 1 su bardağının cezvede iyice kaynatılmasından sonra bardağa alınması gerekir. Daha sonra içerisine 1 tatlı kaşığı toz zencefil ilave edilerek, iyice karıştırılır. Zencefilin bileşenlerini suya iyice karışması için 5 dakikalık bir demleme sürecine bırakılmalıdır. Demleme sürecinin sonunda da isteğe göre tatlandırmak için içerisine 1 çay kaşığı bal ilave edilerek, tüketilebilir.

Zencefil çayı çok güçlü etkiye sahip olması nedeni ile aşırı kullanımında farklı komplikasyonlara neden olabileceğinden günde 1 veya 2 bardaktan fazla içilmesi tavsiye edilmez.

Nane Limon Çayı

Nanenin içerdiği uçuğu yağlar, mineral ve vitaminler ile birlikte mentol yapısı soğuk algınlığı şikayetlerine karşı bağışıklığın uyarılmasına ve kuvvetlendirilmesine yardımcı olur. Bu yüzden naneyle birlikte C vitamini deposu limon ile hazırlanacak nane limon çayı soğuk algınlığına karşı çok etkili bir doğal tedavi sağlar. Nane limon çayı ayrıca midedeki asidi düzenlediğinden ve aynı zamanda da midedeki sinirleri yumuşatma konusunda iyi etkiye sahip olduğundan bulantı sorunlarına karşı da iyi gelir. Nane limon çayının hazırlanabilmesi için;

  • Su (1 bardak).
  • Nane (1 veya 2 çay kaşığı/kuru).
  • Limon suyu (yarım).

malzemelerinin hazır bulundurulması gerekir. Cezvede iyice kaynatılan su, bardağa alındıktan sonra içerisine nane ilave edilir ve iyice karıştırılır. Daha sonra üzerine limon suyu da ilave edilerek iyice karıştırılır ve 10 dakika kadar demleme sürecine bırakılır. Bu sürecin sonunda da taze şekilde tüketilebilen nane limon çayına, tıpkı zencefil çayında da olduğu gibi isteğe göre 1 çay kaşığı bal ilave edilerek, tatlandırılabilir.



Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle