Reflüye İyi Gelecek Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Reflü hastalarının oluşan belirtilerini azaltması için doğal yollarla tedavi etmeleri için evlerinde hazırlayacak oldukları bitkisel çaylar ile belirtileri azaltabilirler.

Karahindiba Çiçeği

  • 100 gram sarı karahindiba çiçeği;
  • 2 litre su.

Hastalarda oluşan reflü ve gastrit sonucunda hastalığa bağlı olarak belirtileri ortaya çıkması durumunda tavsiye edilen bir karışım için karahindiba çiçeği ile yapacak olduğunuz su oldukça etkili olmaktadır. Bunun için taze karahindibanın sarı çiçeklerinden kullanacağınız gibi aktarlardan kurutulmuş karahindiba çiçeklerini de satın alarak kullanabilirsiniz. 2 litrelik cam bir kavanozun içerisine 100 gram miktarında karahindiba çiçekleri konulur. Üzerine kaynatmış olduğunuz klorsuz su eklenerek suyun soğuması beklenmelidir. Sonrasında kavanozun ağzı kapatılarak serin ve ayrıca karanlık bir yer içerisinde 20 gün boyunca saklamanız gerekmektedir. 20 gün sonunda karahindiba çiçeklerinin süzme işlemi gerçekleştirilmelidir. Bitkisel olarak reflü ve gastrit belirtilerini ortadan kaldırmak için yaptığınız bu kür her sabah 1 çay bardağı kadar içerisine bal ya da başka bir tatlandırıcı koymadan içmelisiniz.

Elma Sirkesi

  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi;
  • 200 gram su.

Hastalarda oluşan reflü sonucunda belirtileri bitkisel yollar ile tedavi etmek istiyorsanız elma sirkesinin her zaman için sağlığa faydası olduğu ile bilinmektedir. Elma sirkesinin bu hastalığa iyi gelmesi bilinmektedir. Fakat tedavisinde etkili olması için kullanacak olduğunuz elma sirkesinin doğal elma sirkesi olmasına dikkat etmelisiniz. Bu nedenle de ev yapımı elma sirkesi kullanmanız reflü tedavisinde belirtileri azaltmak için etkili olacaktır. Ilık suyun içerisine koyacak olduğunuz 2 yemek kaşığı miktarında ki elma sirkesi karıştırılır. Tadının ve kokusundan dolayı bazı reflü ve gastrit hastalarının tüketmekte zorlanmaktadır.

Bu durumda içerisine 1 tatlı kaşığı miktarında organik bal ilave etmeniz durumunda içimi daha da kolaylaştırabilirsiniz.

Kimyon Suyu

  • 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu;
  • 1 bardak sıcak su.

Hastalarda midelerinde reflü ya da gastrit olması durumunda mide asidinin fazla olması durumunda hastalığın belirtilerinin artması görülmektedir. Hastalarda gastrit sonucunda midede yanma meydana geleceği gibi aynı zamanda da yoğun olarak asit üretimi de artacaktır. Bu durumda hastaların doğal yollarla meydana gelecek olan belirtileri bitkisel tedavisi ile gerçekleştirmesi de mümkün olacaktır. Bunun için tavsiye edilmekte olan bitkisel çayın başında kimyonun mide sağlığına faydalı olması, asit dengeleme konusunda başarılı olması sebebi ile bitkisel tedavi uzmanlarının rehberi ile sizlerde her zaman kimyon tohumu çayı yaparak tüketebilirsiniz. 1 tatlı kaşığı miktarında kimyon tohumunu sıcak suyun içerisine atarak 3 dakika boyunca kaynatın. Sonrasında süzme işlemi yapmadan kaynatmış olduğunuz kabın ağzı kapalı bir şekilde 10 dakika boyunca beklenmesinin ardından bu bitkilerle yaptığınız çayı tüketmeniz midede meydana gelen gazın azalmasını sağlayacaktır.

Karbonat Suyu

  • 1 tatlı kaşığı karbonat;
  • 200 gram su.

Uzun yıllardır bitkisel tedavi uzmanları rehberinde reflü ve gastrit hastalarının karbonat suyu içerek ortaya çıkacak olan belirtileri büyük oranda azalttığı da bilinmektedir. Karbonat suyunu evinizde kolaylıkla yapabilir ve reflü ya da gastrit sonucunda oluşacak ağrıların ve yanmanın etkisini azaltabilirsiniz. Ilık suya atacak olduğunuz karbonat karıştırılarak eritilmelidir. Sonrasında bu karışım içilmesi gerekiyor. Fakat bitkisel tedavi uzmanlarının karbonat her ne kadar reflü tedavisinde etkili olsa da çok sıklıkla tüketiminden kaçınması gerektiğini ve özellikle de yüksek tansiyon hastalarının tüketirken dikkatli olmaları gerektiği konusunda hastaları uyarmaktadır.

Rezene Çayı

  • 1 çay kaşığı rezene tohumu;
  • 1 su bardağı su.

Reflü hastalarının sindirim sistemi ile sorun yaşaması durumunda bitkisel tedavi olarak şikayetlerinin artması durumunda rezene tohumu ile yapacak oldukları çayın sağlığa fayda göstermesi ile bilinmektedir. Özellikle de anti inflamatuar özelliği ile bilinen rezene tohumlarının reflü hastalığının sonucunda ortaya çıkacak olan atakların azalmasında etkili olmaktadır. Bunun için rezene tohumu çayını yapacağınız gibi aynı zamanda da rezene tohumundan elde edecek olduğunuz çayı da içmeniz oldukça fayda sağlayacaktır. Rezene tohumundan elde edecek olduğunuz çayın mutlaka taze demlenmesi gerektiğini de unutmamalısınız. Klorsuz su kullanarak yapacak olduğunuz bu çay için 1 çay kaşığı miktarında rezene tohumunu kaynamak üzere olan suyun içerisine atarak 10 dakika boyunca kaynatın. Su çok sıcak olacağı için ağzınız yanmaması ve çayın demlenmesi için 10 dakika daha bekleyin.

Reflü nedeniyle ortaya çıkacak olan semptomların artması sonucunda kişiler bu çayı demleyerek gün içerisinde iki ya da üç defa rahatlıkla içebilir.



Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...

Yorum ekle