Reflü Sorununa İyi Gelen Yiyecekler ve Doğal Destekler

Mide reflüsü sorununu ortadan kaldırmak ve semptomlarını azaltmak için doğal bitkiler ve doğal yiyecekler ile beslenmek gerekmektedir. Bu yiyeceklerin doğal olması oldukça önemli bir detaydır.

Mide Reflüsüne İyi Gelen Yiyecekler

Zencefil

Zencefil kökü tozu mide asit reflü sorunları bir reçetesiz ilaç veya reçeteli ilaçtan daha etkili şekilde insan vücudunda çalışır. En iyi asit reflü tedavisi için, her gün taze rendelenmiş kök zencefilden bir çay kaşığı tüketilmesi gerekir.  İyi gelen bitkiler arasında bulunan zencefil düzenli bir şekilde kullanılmalıdır.

Tuz Kullanımını Azaltmak

Mide reflüsüne ne iyi gelir kapsamında yapılan araştırmalar sonucunda yemeklerine rutin olarak tuz ekleyen kişilerin asit reflü sorunu yaşama riskinin neredeyse iki katı olduğunu keşfedilmiştir. Tuz alımını azaltmak oldukça basit bir çözümdür. Tuz kullanımı yerine şifalı otlar, baharatlar, sirke ve nar ekşisi gibi ilaveler yapılmalıdır.

Sakız

Asit geri akışa başladığı zaman sakız çiğnemeyi denemek gerekir. Sakızın tükürük hacmini neredeyse yüzde 140 oranında arttırır. Salya özofagusta koruma sağlayan bileşikleri içerir. Bunlara proteinler, müsin, prostaglandin E2 ve epidermal büyüme faktörü dâhildir. Bu koruyucu maddeler, sakızın asit reflü tedavisi olarak kullanılmasının etkinliğini açıklamaktadır.

Meyan Kökü

Özellikle yemeklerden 20 dakika önce içilecek olan meyan kökü çayı sorunun meydana getirdiği semptomların azalması adına olanak sağlar. Gece yatmadan 20 dakika önce içilirse rahat ve huzurlu şekilde uyumakta mümkün hale gelecektir. Meyan kökü hazır poşet çay olarak eczanelerde, aktarlar ve marketlerde satılmaktadır. Düzenli olarak her gün içildiği zaman oldukça etkili bir çare olacaktır.

Probiyotikler

Yüzlerce klinik çalışma sonucunda probiyotiklerin asit reflü sorunları da dâhil olmak üzere yüzlerce yaygın rahatsızlığı önlediği ve tedavi ettiği ortaya çıkmıştır. Probiyotikler, canlı mikroorganizmalar olup, yeterli miktarda alındığı zaman toksik bileşiklerin tutulması ve nötralize edilmesi ile sağlık açısından oldukça yararlı olur. Probiyotikten bahsedildiği zaman akla ilk gelen hazır satılan takviyelerdir. Doğal olarak mayalanan “canlı” gıdalar insanlığın başlangıcından bu yana aslında etrafındadır. Fermente sebzeler, fermente süt ürünleri, kefir, fermente soya ürünleri düzenli şekilde beslenme düzeni içine katılmalıdır. Asit reflü sorunlarının düzeltilmesine  destek sağlayacak olan tüm yiyecekler ve bitkiler düzenli tüketildiğinde sorun ortadan kalkar. fermantasyon yiyecekle arasında bulunan lahana turşusu hemen hemen her evde yapılır lahana turşusu mide reflüsünün yanında tüm sindirim sorunlarına karşı oldukça etkili çözümler sunar. Kış aylarının vazgeçilmez sebzesi olan lahana beslenme düzeni içinde tüketilir. Evde yapılmayan ya da evde yapma olanağı bulunmayan kişiler fermente ürünler konusunda  ticari bir probiyotik ürün kullanmalıdır. Bu tarz ürünlerde marketlerde ve organik ürün satan internet sitelerinden elde edilebilir.

Lahana

Lahana mide ve sindirim sisteminde bulunan iltihabı azaltır, mide ekşimesi ve diğer GI sorunlarına neden olan sorunların ortadan kalkmasına olanak sağlar. Lahanadan ve diğer yiyeceklerden hazırlanacak olan aşağıdaki tarif gün içinde tüketilebilir. Karışımı hazırlamak için;

Çiğ lahana, muz, elma dilimleri, saf su ve doğal lezzetsiz probiyotik yoğurt bir blender iyice karıştırılır. Beklemeden hemen içilmesi gerekir. Gün içinde 1 su bardağı tüketilmelidir.

Karbonat

1 çay kaşığı kabartma tozu yani karbonat mide asidinin nötarilize olmasına destek sağlar. Bu etki sayesinde mide asidi ortaya çıksa bile yanma hissiyatı kişi tarafından hissedilmez. Karbonatlı karışımı hazırlamak için;

1 tatlı kaşığı kabartma tozu 8 gram su ile karıştırılır ve hepsi içilmelidir. Gerektiği zaman uygulama tekrarlanır ama bir günde yedi doz kesinlikle aşmamak gerekir. Bir haftadan uzun kullanılmaması da önemlidir.

Meyveler

Elma

Bu meyve midedeki pH seviyesini dengeleme olanağına sahip tartarik ile malik asit içermektedir. Ayriyeten pestik isimli sindirimin olmasını sağlamaya yarayan doğal elyaf kaynağı içermektedir. Özellikle mide yanması ile alakalı ciddi sıkıntılar yaşayan kişiler sorun başladığı zaman 5 ısırık elma tüketmesi gerekmektedir.

Papaya

Papaya papain etkili bir protein ve karbonhidrat çözücü olan enzimler içermektedir. Papain metabolizmayı hızlandırmak, iltihaplanmayı azaltmak ve kabızlığı tedavi etmek için uzman hekimler tarafından sık şekilde tavsiye edilir.

Muz

Muz mideyi kaplar, spazmları hafifletir ve doğal bir antasit yanıtı olarak insan yaşamında etkili çözümler sunar. Muzların içerdiği lif miktarı ve vitamin B oranı oldukça yüksektir. B vitamini mideyi yatıştırır ve midede asit sıvısının oluşmasının önüne geçer. Her gün 1 adet muz beslenme düzenin içine katılır. Aşırı şekilde tüketilmesi kabızlık sorunlarına neden olacağı için dikkatli olunmalıdır. Özellikle bağırsak tembelliği olan kişiler tarafından kesinlikle tüketilmez.



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Yorum ekle