Hamilelikte Mide Yanmasına İyi Gelen Bitkisel Kür Tarifleri
Hamilelikte sıkça yaşanan mide yanması sorununa ilaç kullanılamayacağından mideye iyi gelecek bitkiler ve bu bitkiler ile hazırlanabilecek doğal ve sağlıklı kür tarifleri ve yan etkileri.
İçindekiler
Hamilelikte Mide Yanmasına İyi Gelen Besinler
Gebelik sürecinde anne adayının vücudunda yaşanan değişimler, çeşitli sorunların ortaya çıkmasında etkin rol oynar. Hamilelikte vücutta yaşanan hormonal ve fiziksel değişimlere bağlı olarak oluşan mide yanması şikayetlerini baskı altına almak, önlemek ve tedavi etmek amacı ile kullanılabilecek, doğada bitkiler ve besinler bulunur. Bu besinler arasında;
- Hindistan cevizi.
- Süt.
- Badem.
- Elma sirkesi.
- Zencefil.
- Su.
- Rezene tohumu.
- Nane.
- Yoğurt.
- Süt.
- Aloe vera.
gibi doğal ürünler bulunur.
Hamilelikte alerjik ve olağan dışı tepkimelere karşı mutlaka bu besinlere alerjik risk bulunup, bulunmadığının uzman doktor ile incelenmesi gerekir.
Hamilelikte Mide Yanmasına İyi Gelen Kürler
Günümüzde sağlıklı ve olağan bir hamilelikte yaşanan mide yanması şikayetleri, kolay ve rahat şekilde tedavi edilebilir. Bu noktada tercih edilebilecek, bitkisel kürlerde zengin bir çeşitlilik bulunur.
Limon ve Su Kürü
Düşük mide asidine ve sindirime yardımcı olması ile mide sorunlarında mucizevi bir besin olarak kabul edilen limon ve su ile hazırlanan doğal kür, hamilelikte mide yanmasını önler, safra üretiminin arttırılması ve sindirimin hızlandırılmasına yardımcı olur. Limon ve su kürünü hazırlayabilmek için;
- Su (1 bardak).
- Limon ( 1 veya 2 adet).
- Bal (isteğe göre)
malzemeleri hazırlanması gerekir. Bu malzemelerle kürü hazırlamak için önce bir bardak su içerisine 1 veya 2 adet limon sıkıp, arzuya göre tatlandırmak amaçlı bal ilave ederek, mide yanması şikayeti söz konusu olduğunda içilmelidir.
Elma Sirkesi Kürü
Hamilelikte mide yanması sorunun yaşanmasında en önemli etken olan mide asidi artışının engellenmesi ve mide asidi seviyesinin olağan düzeye indirilmesinde içerdiği enzimlerle en kuvvetli çözüm elma sirkesidir. Ancak elma sirkesinin kesinlikle filtrelenmemiş ve katkısız şekilde doğal yöntemler ile üretilmiş olması gerekir. Elma sirkesi kürünü hazırlayabilmek için;
- Su (1 çorba kaşığı).
- Elma sirkesi (1 çay kaşığı).
malzemeleri hazır bulundurulmalıdır. Bir bardak içerisine 1 çorba kaşığı su ile 1 çay kaşığı ile elma sirkesinin ilave edilip, karıştırılması gerekir. Hazırlanan karışımın gün içerisinde öğünlerden önce tüketilmesi hamilelikte mide yanması şikayetlerini önleyecek ve hafifletecektir.
Rezene ve Limon Kürü
Hamilelikte sindirim sisteminin hafiflemesine, midedeki asit oranının düşürülmesine ve midedeki iltihaplanmanın yok edilmesine rezene tohumu son derece önemli bir kaynaktır. Rezene tohumu ve limon kürünü hazırlayabilmek için;
- Rezene tohumu (1 çorba kaşığı).
- Su (1 bardak).
malzemeleri kullanılır. Kürü hazırlamak için rezene tohumları iyice ezilmelidir. Ezilen rezene tohumları kaynatılan bir bardak su içerisine atılarak, 5 dakika kadar demleme sürecine bırakılır. Demlenen karışın süzülerek, taze şekilde tüketilmesi önerilir.
Süt Kürü
Dünyaca ünlü Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından da hamilelerin midesindeki yanma sorunlarına ilişkin önerilen doğal bir kür olan süt kürü, midedeki sinirlerin ve kasların yatıştırılmasına yardımcı olur. Bu süt kürü doğal, yağsız ve katkısız sütten midede yanma hissedildiği zaman 2 yudum kadar içilmesi tavsiye edilir. Sütü içtikten sonra şikayetler hafifler ise bu miktar yeterli olacaktır. Ancak şikayetler aynı şekilde sürüyor ise ilk 2 yudumdan sonra 3 veya 4 dakika kadar bekleyip, bir kez daha 2 yudum daha içilmelidir.
Hamilelikte Mide Yanmasına İyi Gelen Bitki Çayları
Doğada bulunan şifa kaynağı bitkilerle hazırlanabilen bitki çayları sayesinde midedeki asit üretiminin dengelenmesi, midenin sinir ve kaslarının yatıştırılması sağlanabilir. Böylelikle hamilelikte sıkça rahatsız edici düzeyde ortaya çıkan midedeki yanma şikayetlerinden kurtulabilmek ve ya önleyebilmek mümkün olur.
Zencefil Çayı
Midedeki asidin dengelenmesine ve olası iltihaplanmalara karşı ciddi seviyede koruma sağlayacak temel bileşenler barındıran zencefil ile yapılan zencefil çayı sayesinde hamilelikte midedeki yanmalar artık ciddi bir sorun olmaktan çıkıyor. Zencefil çayını yapabilmek için;
- Su (1 bardak).
- Zencefil (30 gram).
- Limon suyu (yarım).
- Bal (1 yemek kaşığı/isteğe göre).
malzemeleri bulundurulmalıdır. Zencefil çayı için öncelikle zencefilleri küçük parçalar halinde kesmek gerekir. Daha sonra bir cezve içerisinde kaynatılan 1 bardak su içerisine zencefiller ilave edilir. Ocaktan indirmeden 20 dakikalık bir demleme sürecine bırakıldıktan sonra 10 dakika kadar da ılımaya bırakılır. Son olarak bardağa alınan zencefil çayı içerisine yarım limon suyu sıkılarak, iyice karıştırılıp, tüketilebilir. Günde 1 defa tüketilmesi tavsiye edilir.
Hamilelikte aşırı zencefil tüketilmesi anne adayında kasılmalara neden olabilir.
Papatya Çayı
Midede sakinliğin ve hafifleme etkisinin oluşturulmasında papatya çiçeği son derece kuvvetli etkiye sahiptir. Bu çerçevede de hamileler tarafından da tüketilmesinde sakınca bulunmaya papatya çayını hazırlayabilmek için;
- Su (1 bardak/kaynatılmış).
- Papatya çiçeği (1 çay kaşığı).
malzemeleri olmalıdır. Bu malzemelere göre çayı hazırlayabilmek için kaynamış suya papatya çiçekleri atılarak, iyice karıştırılıp demlemeye bırakılır. 10 dakikalık demleme süreci sonunda taze şekilde tüketilebilir.