Ağız Kokusu Olanların Gideceği Bölüm ve Doktorlar

Birçok yetişkin için ağız kokusu önemli bir problemdir. Ağız kokusundan kurtulmak isteyen yetişkinlerin gidebileceği çeşitli bölümler mevcuttur. Gidilecek bölüm problemin kaynağına göre belirlenir.

Ağız Kokusunun Nedenleri

Ağızdan Gelen Koku

Önemli şikayetlerden birisi olan ağız kokusu birçok insanın rahatsız olduğu konuların başında gelir. Özellikle yetişkinlerin başına sık sık gelen bu durum hayatın belirli dönemlerinde ortaya çıkmaktadır. Yetişkin bireylerin ağız kokusu nedeniyle rahatsız olması doğaldır. Bu sadece kişinin kendisine değil çevresine de zarar veren durumlardan birisidir. Ağız kokusu farklı sebeplere bağlı olmak üzere hayatımızın belirli dönemlerinde ortaya çıkabilir. İlk olarak ağız kokusunu tetikleyen faktörün belirlenmesi gerekir.

Solunum sisteminde yer alan havanın bakteri ile temas etmesi sonucunda ağız kokusu meydana gelir. Bu durumu tetikleyen çeşitli faktörler vardır. Ağızdan gelen kokunun ortaya çıkmasında etkili olan rahatsızlıkların başında diş eti hastalıkları gelir. Diş eti hastalıkları ve ağız içinde meydana gelmiş olan çürüklerin yoğun bir şekilde koku yarattığı biliniyor. Bunun için farklı çözümler veya geçici uygulamalar yapıldığını görmek mümkündür. Ancak diş eti problemlerinin ertelenmemesi gerekir. Diş eti hastalıklarının yanı sıra faranjit ve tonsilit ağız kokusuna neden olabilir. Bu gibi durumlar ağız kokusunu etkileyen bölgesel nedenler arasında yer alır.

Ağızdan gelen kokuyu tetikleyen sistematik nedenler ise; mide rahatsızlıkları, karaciğer rahatsızlıkları, böbrek rahatsızlıkları, tükürük bezindeki rahatsızlıklar vb. durumlardır. Bu gibi durumlarda tedavi sürecinin ertelenmemesi gerekir. Sadece ağız kokusu şikayeti duymayacağınız bu rahatsızlıklar çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirir. Fakat ilgili rahatsızlıklara bağlı durumlarda gelişen ağız kokusu için tedavi yöntemi bulunmaktadır.

Ağız Kokusu İçin Gidilecek Bölümler/Doktorlar

Ağız kokusu tedavisi  için ilk olarak ağız kokusunu tetikleyen faktörler tespit edilmelidir. Bunun için elektrokimyasal ölçüm yapan aletler kullanılarak ilgili faktör tespit edilir. İlgili çalışmanın yapılması için ilk olarak ”Ağız ve Diş Sağlığı” bölümüne gidilmesi gerekir. Burada bulunan uzman doktorlar bazı testler uygulayarak ağızdan gelen kokunun ana sebepleri ortaya çıkarılır.

Ağız kokusunu tetikleyen faktörler tedavi süreci açısından önemlidir. Eğer yetişkin bireylerde ağız kokusu rahatsızlığı var ise önce ”Ağız ve Diş Sağlığı” doktoruna gidilmeli, daha sonra ise ”Kulak, Burun, Boğaz (KBB)” doktoruna gidilmelidir. İlgili bölümler gerekli testleri uyguladıktan sonra rahatsızlığın ana nedenlerini ortaya çıkaracak ve tedavi sürecini başlatacaktır. Ağızdan gelen kokunun ana nedeni sinüzit ise ilk etapta ”Kulak, Burun, Boğaz (KBB)” doktoruna gidilmelidir. Sinüzitin iltihaplı yapıdaki etkisi ağızda koku yapar ve birçok kişi bu durumdan rahatsızlık duyar.

Eğer mide ve bağırsak sistemine bağlı olan rahatsızlıklardan birisine sahipseniz bu durumda tanı ve tedavi süreci iki aşamalı olmalıdır. Tanı koyma ve tedavi sürecini başlatma işlemi KBB doktorları tarafından yapılır. Daha sonra hasta mide bağırsak doktoruna sevk edilmektedir. Mideden kaynaklı sorunlarda hastanın tedavi süreci daha uzun sürebilir. Çünkü var olan rahatsızlığı tedavi etmek ve ağız kokusunu gidermek sadece kokunun geldiği noktaya müdahale etmekten daha kapsamlı bir işlemdir.

Rahatsızlık türü ile ilgili olarak tanı yapılabilmesi ve ağız kokusunun giderilmesi için tercih edilebilecek uzman doktorlar ”Ağız ve Diş Sağlığı” doktoru, ”Kulak, Burun, Boğaz” doktoru ve dalında uzmanlaşmış olan doktorlardır. Uzman doktorların birçoğu tanı koyulduktan sonra ilgili birime sevk edilen hastayı inceler. Tanı konulması için belirtilen bölümlere gitmeniz ve tedavi sürecini başlatmanız gerekir. 



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Yorum ekle