Reflü Sonucunda Ağız Kokusu ve İyi Gelen Kür Tarifleri

Reflü oluşması durumunda midede meydana gelen yaralar neticesinde sıklıkla hastalarda ağız kokusu şikayeti meydana gelecektir. Bu ağız kokusunu geçirmek için doğal çözümler.

Reflü

Reflü

Midede meydana gelen reflü hastalığı sonucunda hastalarda en önemli şikayetlerin başında ağza mideden gelen acı bir tat olması ve öksürük sıklıkla yaşanılmasından başka hastalarda gaz oluşması sonucunda şişkinlik meydana gelecektir. Mideden gelen acı tat sonucunda tükürüklerin birikmesi sonucunda reflü hastasında şikayetlerin oluşmasına neden olacaktır. Yemek borusunun tam olarak kapanmaması ve açılarak yenilen gıdaların tekrardan ağza gelmesi sonucunda reflü belirtileri ortaya çıkacaktır. Bu durum insanın yaşam kalitesinde ciddi oranda düşmenin oluşmasına neden olur. Hastalarda meydana gelen mideden kaynaklanan ağız kokusunun olması sonucunda hastayı rahatsız edeceği gibi aynı zamanda da bu durum sosyal olarak hastanın faaliyetlerinin kısıtlanmasına neden olacak durum ortaya çıkacaktır. Ağız kokusu dışında bir hastanın yemek borusu tam olarak kapanmaması durumunda hastaların sıklıkla diğer şikayet ettiği sorunlar şunlardır:

  • Ses kısıklığının olması;
  • Hıçkırık;
  • Karın bölgesinde şişlik;
  • Ağza acı sıvı gelmesi.

Reflü hastalarının belirtileri oluşması durumunda çok büyük rahatsızlığa neden olacağı gibi aynı zamanda da hastanın yaşam kalitesinde de düşme olmasına neden olacak sorunlar ortaya çıkaraktır. Hastanın şiddetli olan belirtileri artması durumunda ilk olarak beslenmesine dikkat etmesi ve ağız kokusu ayrıca diğer belirtileri de ortadan kaldıracak olan tedavinin gerçekleşmesi gerekmektedir.

Reflü Ağız Kokusu

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki her beş kişiden bir tanesinde reflü hastalığı görülmektedir. Sık rastlanılan bu hastalık kişilerin rahatsız olacağı bir ağız kokusunun oluşmasına neden olacaktır. Aç olması durumunda ya da tok olmasına rağmen sindirim sisteminde oluşan mide içerisinde ki sıvıların yemek borusuna geri gelmesi sonucunda ve hastanın yemek borusunda kapakçık tam olarak kapanmaması sonucunda mideden kaynaklanacak olan ve insanların rahatsızlık duymasına neden olacak kötü bir koku meydana gelecektir.

Reflüsü olan bir hastanın yemek borusunun kapanmaması durumunda hastaların mide asidi fazla salgılayacak olması nedeniyle mide içerisinde yaraların oluşmasına neden olur. Mideye gidecek olan yemeklerin tekrardan ağza gelmesini engelleyecek olan yemek borusu ve mide arasında oluşan kapakçık tam olarak kapanmaması sonucunda midede meydana gelen yaralar kişilerin ağzına çok acı tadı olan bir sıvının gelmesine neden olacaktır.

Ayrıca burada meydana gelen yaraların oluşması sonucunda bu yaralardan kaynaklı olacak kötü kokular insanları rahatsız eder.

Mideden kaynaklı ağız kokusuna neden olan sorunların başında gelen reflü hastalığının oluşması durumunda bunun nedenlerinden bir diğeri ise sindirim sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Yemeklerin sindiriminde etkili olacak olan mide asitlerinin yemek borusundan yukarı çıkması sonucunda hastanın boğaz kısmını tahriş edeceği gibi ses tellerinde de tahriş olmaya neden olacak bir durum ortaya çıkacaktır.

Mide içerisinde sıkışmış olan gazların asit üretimi sonucunda ağız kokusunun oluşumunda etkili olacaktır.

Reflü Ağız Kokusu Bitkisel Kürler

  • 1 yemek kaşığı ada çayı;
  • Limon suyu;
  • 1 yemek kaşığı lavanta yağı;
  • 20 tane karanfil;
  • Limon kabuğu;
  • 500 gram su.

Ağız kokusunu gidermek isteyen kişiler reflü tedavisi olması gerekmektedir. Reflüye de çok iyi gelecek olan bir bitkisel kür olarak yukarıda olan malzemeler kullanmanız çok etkili olacaktır. bunun için ilk olarak 1 tane orta büyüklükte olan taze limon çekirdekleri çıkartılarak yarım litre suyun içerisine sıkılması gerekmektedir. Üzerine lavanta yağından yaklaşık olarak 1 yemek kaşığı ölçüsünde eklemeniz gerekiyor. Suyunu sıktığınız limonun kabuklarını da suyun içerisine atınız. 1 yemek kaşığı ada çayı ilave ederek bütün bu malzemelerin kısık ateşte yaklaşık olarak 30 dakika boyunca kaynatılması gerekmektedir. Ağzı kapalı ve ocağın altının kısık olarak kaynatmış olduğunuz bu suyu daha sonrasında ağzı kapalı olarak yarım saat boyunca suyun soğuması için bekletilmelidir. Elde edilen bu karışımı ilk olarak süzmeli ve elde edilen suyun yarısını sabah aç karnına olacak şekilde geri kalan yarısını ise uyumadan yarım saat önce içmek oldukça etkili olacaktır.

Çemen Çayı

  • 1 yemek kaşığı çemen tohumu;
  • 1 su bardağı su.

Klorsuz olan su kullanmanız daha etkili olacaktır. Bunun için marketlerde satılan hazır su kullanabilirsiniz. 1 yemek kaşığı çemen tohumunu kaynar suyun üzerine atarak 10 dakika boyunca ağzını kapatarak kısık ateşte kaynatın. Sonrasında çemen tohumu suyunun ağzı yakmayacak kadar ılık olmasını bekleyin. Süzüldükten sonra her sabah aç karnına 1 bardak miktarında içmelisiniz. Çemen çayı sayesinde ağız kokusu giderilir.



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Yorum ekle