İbrahim Saraçoğlu’ndan Mide Üşütmesine İyi Gelen Kür Tarifleri
Mide üşütmesi yaşandığı zaman ortaya çıkan semptomların insan hayatını etkileyeceği için Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından hastalığın iyileşmesi için bitkisel kür tarifleri
İbrahim Saraçoğlu Mide Üşütmesi Kürü
- 1 yemek kaşığı ebegümeci;
- 1 yemek kaşığı süpürge otu;
- 2 su bardağı su.
Ebegümeci ve süpürge otu ile yapacak olduğunuz kür mide üşütmesinde oldukça etkili olması ile bilinmektedir. Burada dikkat etmeniz gereken ebegümeci ve süpürge otunun aynı çaydanlıkta demlememeniz gerekmektedir. Bu iki bitkiyi kullanarak yapacak olduğunuz çayları tüketirken arasında mutlaka en az 2 saat geçmesi gerekmektedir. Ayrıca kişilerin bu çayları aç karnına içmesi de önemli olmaktadır. Mide üşütmesi sonucunda ortaya çıkacak olan mide ağrısı, bulantı ve kusma ya da ishal gibi şikayetlerin hızla tedavisini sağlayacaktır. İlk olarak ebegümeci çayını yapabilmek için kaynamış olan 1 su bardağı suyun içerisine ebegümeci atılarak 10 dakika demini almasının ardından içilmelidir.
Süpürge otu ile yapacak olduğunuz kür biraz daha farklı olmaktadır. Bunun için ilk olarak çayı demlemek yerine süpürge otunu bir havan içerisine koyup bir miktar döverek ezmelisiniz. Daha sonradan ise ağzınıza koyup çiğnedikten sonra yutmanızın ardından üzerine 1 su bardağı su içmeniz gerekmektedir. Süpürge otunu olabildiği kadar çok çiğnemeniz daha çok fayda edecektir.
Nane Limon Çayı
- 2 yemek kaşığı kurumuş nane;
- Yarım limon;
- 2 su bardağı su.
Uzun yıllardır mide üşütmesi tedavisinde nane limon kürü kullanılmaktadır. Çayın mide bulantısı ya da ağrısı gibi belirtilerin ortaya çıktığı zaman yatıştırıcı özelliği olması ile bilinmektedir. Ayrıca bu çayı demlerken limon da koyacağınız için bol miktarda C vitamini almanızı da sağlayacaktır. Bağışıklık sisteminizin güçlenerek sizin hastalıklardan karşı koruması konusunda da yardımcı olacak bir çay olmaktadır. Nane limon çayını demlemek için ilk olarak limon yıkanarak ortadan ikiye kesilir ve çekirdeklerinin çıkartılması gerekmektedir. Küçük parçalara bölünerek suyun içerisine konulur. Kısık ateşte kaynamasının ardından içerisine kurutulmuş nane ilave edilerek ağzı kapalı şekilde demini alması beklenmelidir. Tam olarak demlendikten sonra süzülerek içilmelidir.
Hastalık belirtileri iyileşene kadar her gün düzenli olarak içmeniz fayda sağlayacaktır.
Zencefil Çayı
- 1 çay kaşığı toz zencefil;
- 1 çay kaşığı bal;
- Çeyrek limon suyu;
- 200 gram su.
Mide üşütmesi ile birlikte ortaya çıkan belirtilerin hızla iyileşmesini sağlamak için zencefil çayı içilmesi önerilmektedir. Çayın sindirim sistemine olan faydaları sayesinde üşütme tedavisinde de oldukça etkili olacaktır. Bu çayı demlerken ayrıca içerisine ekleyecek olduğunuz çeyrek limonun suyu sayesinde de kişilerin bol miktarda C vitamini almaları ve bunun sonucunda da bağışıklık sisteminin de güçlenmesi sağlanacaktır. Çayı demlemek için toz zencefil kullanarak yapmanız önerilmektedir. Kök zencefil evinizde bulunuyorsa bunu da ekleyebilirsiniz. Kaynamakta olan suyun içerisine ilk olarak zencefil konularak demini alacağı için 5 dakika beklenir. Karıştırılır ve içerisine limonun çekirdekleri çıkartıldıktan sonra sıkılır. En son olarak da tadının acı olması sebebi ile içemeyecek olanların bir çay kaşığı bal ilave ederek tatlandırmalarından sonra günde 2 defa içmeleri mide üşütmesinin iyileşmesini sağlayacaktır.
Rezene Çayı
- 1 yemek kaşığı rezene tohumu;
- 200 gram su.
Sindirimi etkilemiş olan hastalıkların tedavi etmek amacıyla uzun yıllardır rezene tohumları kullanılmaktadır. Çayını demlemek için rezene tohumlarını ilk öncelikle bir havan içerisine koymalı ve bir miktar ezmelisiniz. Dikkat etmeniz gereken toz haline getirmemeniz olacaktır. Ezilmesinin ardından kaynamış suyun içerisine atılarak demini aldıktan sonra içilmelidir. Özellikle de mide üşütmesinden sonra ortaya çıkacak olan bulantının ve ishal gibi belirtilerin hızla iyileşmesini de sağlayacaktır. Rezene tohumlarını kullanarak yapacak olduğunuz çayı hastalığınız iyileşene kadar her gün içebilirsiniz.
Papatya Çayı
- 1 yemek kaşığı kurutulmuş papatya;
- 1 çay kaşığı bal;
- 200 gram su.
Mide üşütmesi sonucunda hastalanarak belirtileri ortaya çıkan ve sürekli olarak bulantı yaşayıp kusan hastaların tedavisinde yardımcı olacak çayların başında papatya çayı gelmektedir. Papatyanın demlenerek hastalık boyunca günde 3 defa içilmesi ishal ve kusmayı yatıştıracaktır. Yemeklerden sonra oluşan bu kusmayı rahatlatmak için yemeklerden yarım saat önce papatya çayını içmeniz önerilecektir. Bunun için kaynamış suya papatya konularak demlenmelidir. Demini almasının ardından ise süzülmeli ve içerisine bal ilave ederek içilmelidir. Çayın daha çok mide üşütmesi yaşayan bir kişinin gece rahat uyuması için yatmadan önce içmesi de faydalı olacaktır.