Mide Fıtığı İçin İbrahim Saraçoğlu’ndan Bitkisel Tedavi Önerileri
Mide fıtığı rahatsızlığı ile mücadele eden ve gerekli tedavilerine ilave olarak destekleyici ve koruyucu niteliklerde bitkisel tedavi araştıranlar için Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ nun bitkisel kür tarifleri
İçindekiler
Mide Fıtığı
İnsan vücudunun temel fizyolojisi çerçevesinde mide ve yemek borusunu bir araya getiren kasların olduğu bölge diyafram olarak belirtilir. Bu doğrultuda da mide fıtığı rahatsızlığı, mide üzerinde oluşan baskı ve zorlanma sonucunda bu diyafram bölgesinde sarkma yaşaması ve yemek borusuna doğru yönelmesi durumudur. Bu durum başta midede olmak üzere vücudun pek çok farklı noktasında semptomların yaşanmasına neden olur. Gündelik yaşantıyı dahi etkileyebilecek düzeyde rahatsız edici şikayetlerin yaşanmasına neden olan mide fıtığı sadece fiziksel olarak değil aynı zamanda da ortaya çıkardığı semptomlarına karşı da tedavi uygulamalarında bulunulması gereklidir. Özellikle de reflünün tetiklenmesinde önemli bir faktör olması sebebi ile mide fıtığında görülen mide ekşimesi ve mide yanması gibi çeşitli mide problemlerine ilişkin olarak mutlak suret ile bitkisel tedavilerde bulunulması gerekir.
Mide rahatsızlıklarında sağlıklı beslenme ile semptomların önemli oranda yok edilebilmesi ve baskılanması mümkündür. Ancak doğru doğal besinlerin tüketimi, her besinin kendisine has özelliklerinin ve içeriğinin bulunmasından dolayı hatalı seçimlerde midede ters etkilerin yaşanabilmesi muhtemeldir.
Mide Fıtığı İçin Bitkisel Tedavileri
Mide fıtığı yemek borusuna doğru midenin hareketi söz konusu olduğundan reflüye önemli oranda sebep olur. Bu durumda genellikle belirtileri söz konusu olmayan mide fıtığının, çok şiddetli etkilerinin yaşanmasına sebep olur. Mide fıtığı ve reflü gibi mide rahatsızlıklarının gündelik yaşantı içerisindeki beslenme alışkanlıkları nedeni ile ortaya çıktığı göz önünde bulundurulduğunda bu konuda daha dikkatli hareket edilmesi ve midedeki rahatsızlıklara ilişkin iyi gelecek besinlerin tercih edilmesi Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ nun bu konudaki en önemli tavsiyelerinin başında geliyor. Dünya genelinde büyük bir üne sahip olan ve yaptığı çalışmaları ile bu alanda önemli bir isim olarak öne çıkan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, özellikle de insan vücudunda görülen rahatsızlıkların tedavi edilmesinde şifa kaynağı olan doğanın insanoğluna sunmuş olduğu bitkilerin, meyvelerin ve diğer doğal ürünlerin en önemli etken olduklarını belirtiyor. Bu çerçevede de mide fıtığıyla mücadele eden kişilere yönelik olarak şikayetlerini hafifletecek ve yok edecek, rahatsızlığın yani midedeki tahribatın ve sorunların onarımına yardımcı olacak tedavi için bitkisel tedavi program ve kürleri hazırlanmış.
İbrahim Saraçoğlu tarafından mide fıtığının bitkisel tedavisi için öncelikli olarak hazır gıdalardan, asitli ve gazlı içeceklerden, yağlı ve baharatlı besinlerden uzak durulması tavsiyesi gerçekleştiriliyor. Bununla birlikte kişinin doğrudan midesindeki rahatsızlıklara iyi gelecek niteliklerde içerikler taşıyan sebze ve meyveleri zengin değerlerini kaybetmeden haşlama ya da doğrudan çiğ olarak tüketilmesine önem vermeleri gerektiğini belirtiyor.
Elma Sirkesi ile Mide Fıtığı Tedavisi
Midede görülen rahatsızlıkların en belirgin belirtileri/şikayetleri arasında midede yanma ve mide ekşimesi şikayetleri gelir. Bu şikayetler gün boyunca kişinin yaşamına odaklanma sorunları yaşamasına neden olur. Bu yüzden de de Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından midedeki bu sorunlara karşı etkili sonuçlar sağlayacak olan elma sirkesini öneriyor. Bu çerçevede de elma sirkesi mide fıtığının da oluşturabildiği mide ekşimesi ve mide yanması problemlerinin yok edilmesine yardımcı olur. Doğal bir asidite kaynağı olmasına karşın diğer gazlı içeceklerin tersine midede asidite seviyesinin artışına neden olmaz ve olağan seviyelerine ulaştırılmasını sağlar.
Elma Sirkesi Kürü Nasıl Hazırlanır?
Gün içerisinde 2 çay kaşığı kadar evde doğal şekilde hazırlanmış ve işlenmemiş olan elma sirkesi ile bir bardak sıcak su iyice karıştırılır. Bu elma sirkesi kürünün her öğün öncesinde yudum yudum olacak şekilde tüketilmesi tavsiye edilir.
Tarçın ile Mide Fıtığı Tedavisi
Günümüzde baharatlar arasında mideye iyi gelen en etkili baharat olarak tarçın öne çıkar. Özellikle de midede sakinleştirici ve yatıştırıcı etkileri bulunan tarçın, mide fıtığı olan kişilerin yemek yedikten sonra sıkça şiddetli şekilde yaşadıkları karın ağrısı ve karın bölgesinde şişkinlik şikayetlerinin giderilmesinde etkili sonuçlar verir. Tarçın kürü uygulamalarının haricinde tarçının yemeklerde de kullanılması midede rahatlamaya yardımcı olur.
Tarçın Kürü Nasıl Hazırlanır?
Yarım çay kaşığı tarçının bir fincan içerisinde sıcak su ile iyice karıştırılması gerekir. Üstünün fincanın tabağı ile kapatılarak birkaç dakika demlenmesi beklenir. Günde 3 defa olacak şekilde uygulanması gereken tarçın kürü kesinlikle taze şekilde hazırlanarak, tüketilmelidir.
Su ile Mide Fıtığı Tedavisi
Sabah, uykudan kalkıldığında mideye girecek ilk şey, boş olan midenin fazlasıyla etkilenmesine neden olur. Bu çerçevede de sabahları uykudan kalkıldığında aç karnına su tüketilmesi mide fıtığının geçirilmesi açısından son derece etkilidir. Özellikle de uyandıktan hemen sonra tercihen oda sıcaklığında olan bir bardak suyu içerek, mide kaslarının gevşemesine yardımcı olunur ve diyaframın dinlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda da iki kolunda yanlara doğru düz pozisyonda tutup, dirseklerden kıvırarak göğüs üzerine dokunulması da diyaframda esneklik sağlayacaktır. Midedeki ağırlığın arttırılması ve dinamikliğin sağlanması amacı ile sabahları kalkar kalkmaz içilen suyun midede iyice emilmesi ve ağırlığının artması için ayaktayken, parmak uçlarına doğru hızlı bir şekilde birkaç defa yükselme hareketinin gerçekleştirilmesi de tavsiye edilir.